Volledige programma en gasten World Cinema Amsterdam bekend
13-07-2022 13:06:38 | Door: Lieselot Berentzen | hits: 1906 | Tags:

World Cinema Amsterdam maakt het volledige programma van het filmfestival bekend: 22 wereldse feature films, vele shorts en 6 internationale gasten vinden deze 12e editie hun weg naar Amsterdam. 

Naast het focusprogramma Cine Chile van dit jaar zijn ook het jaarlijks terugkerende WCA Competitie en GO CUBA! onderdeel van het festival. Verschillende makers zijn op het festival beschikbaar voor interviews. 

Regisseurs Nabil Ayouch, Emma Kawawada en July Jung

Aanwezig op het festival zijn onder andere regisseur Nabil Ayouch van Casablanca Beats (geselecteerd voor de Palme d'Or op Cannes 2021), voormalig assistent van Hirokazu Kore-eda Emma Kawawada met haar film My Small Land (Special Mention Amnesty International Jury Berlinale 2022). Ook Askar Uzabayev van de film Baqyt (Berlinale Panorama Audience Award 2022), July Jung van Next Sohee (première op Cannes 2022) en Alejandro Loayza Grisi van Utama (Grand Jury Price Sundance 2022) zijn beschikbaar.

World Cinema Amsterdam vindt plaats van zaterdag 20 tot en met zaterdag 27 augustus op de hoofdlocaties Rialto VU, Rialto de Pijp en De Balie. 

www.worldcinemaamsterdam.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie