Waar is Anne Frank van Ari Folman opgenomen in de officiële selectie van Cannes 2021
11-06-2021 09:12:00 | Door: Pie Kamau | hits: 2869 | Tags:

De animatiefilm Waar is Anne Frank van de Israëlische regisseur Ari Folman is opgenomen in de de officiële selectie van het filmfestival van Cannes 2021.

De film, die werd gecoproduceerd door onder meer het Amsterdamse productiehuis Submarine, brengt Kitty de denkbeeldige beste vriendin, over wie Anne Frank in haar beroemde dagboek schreef, op magische wijze tot leven. De film speelt zich af in het huidige Amsterdam. Kitty is een jonge vrouw die op zoek gaat naar haar vriendin Anne Frank, maar zich niet bewust is van haar tragische lot. 

Gebaseerd op Het Dagboek van Anne Frank, is dit de eerste internationale Holocaust-speelfilm gericht op een jonger publiek. Regisseur Ari Folman, zelf zoon van Auschwitz-overlevenden, voert Kitty op als een schakel tussen het verleden en het heden. Eerder al werd een animatiefilm van Ari Folman geselecteerd voor Cannes. In 2008 werd Waltz with Bashir geselecteerd waarmee hij later een Oscarnominatie in de wacht sleepte.

Waar is Anne Frank werd gemaakt met steun van het Nederlands Filmfonds & Netherlands Film Production Incentive, CoBO en AVROTROS en is een coproductie tussen vijf landen: België, Nederland, Luxemburg, Israël en Frankrijk.  De belangrijkste producent van de film is het Belgische bedrijf Purple Whale Films, speciaal opgericht voor het project (mede opgericht door Samsa Film met regisseur Ari Folman en het hoofd van het Anne Frank Fonds Basel, Yves Kugelman). De animatietechniek die wordt gebruikt in Waar is Anne Frank combineert zowel klassieke 2D- als stop-motion-achtergrondtechniek.

De animatie werd uitgevoerd in veertien landen, waaronder Nederland, via het bedrijf Submarine, de producenten Bruno Felix, Janneke van de Kerkhof en Femke Wolting, samen met hun studioteams.

De internationale sales worden verzorgd door Wild Bunch. Het Filmfestival van Cannes wordt dit jaar gehouden van 6 tot 17 juli 2021. De wereldwijde release van de film is gepland vanaf november 2021.

www.filminc.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie