Walt Disney komt met filmpremiere Mulan op Disney+
11-09-2020 14:31:00 | Door: David de Jong | hits: 1887 | Tags:

Walt Disney Company heeft via streamingdienst Disney+ de film Mulan in première laten gaan. De film kot 21,99 euro voor abonnees. De film is na aankoop tot het einde van het abonnement op Disney+ te zien. De film is tot 2 november 2020 te koop, vanaf 4 december 2020 zal de film zonder meerkosten voor alle abonnees te zien zijn.

Het is voor het eerst dat Walt Disney Company een film via Disney+ in première laat gaan. De eerste vertoning was op 9 maart 2020 in Los Angeles, maar de daadwerkelijke bioscooprelease moest door de coronamaatregelen worden uitgesteld.

Mulan is een remake van de gelijknamige animatiefilm uit 1998, onder regie van Niki Caro. De film speelt zich af in China, tijdens de Han-dynastie. Fa Mulan, dochter van de oude oorlogsveteraan Fa Zhou, doet zich voor als mannelijke soldaat, om de plaats van haar vader in te nemen in het gevecht tegen een invasie van de Hunnen.

Walt Disney Company lijkt de film als streamingproduct aan te bieden als testcase. In de Verenigde Staten werden films als Trolls World Tour (Dreamworks/NBCUniversal), Scoob (Warner Bros) en Capone ook via streamingdiensten.

www.waltdisneycompany.com
www.disneyplus.nl


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie