Wereldpremière Dirty God van Sacha Polak opent 48ste IFFR
14-12-2018 11:51:39 | Door: | hits: 3571 | Tags:

Dirty God van de Nederlandse filmmaker Sacha Polak (Hemel, Zurich), geproduceerd door Marleen Slot (Viking Film), opent op woensdag 23 januari 2019 de 48ste editie van International Film Festival Rotterdam (IFFR). De film is een krachtig portret van de jonge moeder Jade, indrukwekkend vertolkt door Vicky Knight, en gaat over moederschap, moed en zelfacceptatie in het hedendaagse Londen.

Bero Beyer, festivaldirecteur IFFR: “We zijn heel blij dat onze 48ste editie opent met deze intense, krachtige film van een uitgesproken Nederlandse maker. Dirty God gaat voorbij aan oppervlakkigheden en stelt vragen rond schaamte en schoonheid, haat en angst, kracht en femininiteit. Deze grandioze film grijpt je bij je strot, maar tekent tegelijkertijd een complex en gelaagd beeld van een sterke vrouw die met haar eigen moeilijke situatie dealt.”

Sacha Polak: “Als trouwe bezoeker van IFFR ben ik zeer vereerd dat Dirty God het festival opent. Wat bijzonder dat we hier de wereldpremière van de film mogen beleven.”

Slechts enkele dagen na zijn wereldpremière in Rotterdam zal Dirty God op Sundance Film Festival te zien zijn als eerste Nederlandse film ooit in de World Cinema Dramatic Competition.

www.IFFR.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie