Wereldvluchtelingendag: Cinetree en UNHCR bieden gratis filmselectie aan
18-06-2021 17:24:49 | Door: David de Jong | hits: 2350 | Tags:

Wereldvluchtelingendag: Cinetree en UNHCR bieden gratis filmselectie aan

 

Filmplatform Cinetree en VN-Vluchtelingenorganisatie UNHCR bieden gratis filmselectie aan voor Wereldvluchtelingendag en organiseren samen met Welcome App een filmavond in het Amsterdamse Bostheater. 

  

Op 20 juni 2021 is het Wereldvluchtelingendag. Op deze dag roept de UNHCR op om stil te staan bij  de  82,4 miljoen mensen die wereldwijd op de vlucht zijn en veelal alles kwijt zijn geraakt; hun huis, hun familie en vrienden, maar ook zekerheid en perspectief.

Hanna Verboom, oprichter/eigenaar van Cinetree: “Film is een krachtig middel om elkaar beter te begrijpen. Misschien komt het wel het meest dichtbij een echte ontmoeting, omdat je in iemands leven stapt en naar zijn/haar verhaal luistert. Het helpt om andere perspectieven te omarmen. Voor diegenen die alles hebben moeten achterlaten om hun toekomst en die van hun kinderen te waarborgen, is dat misschien wel het grootste cadeau wat je hen kan geven.”

Cinetree en UNHCR hebben de handen ineen geslagen. Vanaf vrijdag 18 juni 2021 zijn vier films tien dagen gratis beschikbaar via Cinetree die gaan over het thema vluchteligen.

Op Wereldvluchtelingendag zelf, zondag 20 juni staat film centraal. UNHCR en Cinetree organiseren die dag samen met Welcome App een filmavond waar nieuwkomers en locals kunnen genieten van een uitgebreid programma en de documentaire Nice People in het Amsterdamse Bostheater. Het doel van deze avond is om ontmoetingen te stimuleren en samen de verbinding te zoeken tussen mensen die elkaar in het dagelijkse leven misschien niet zo makkelijk zouden tegenkomen maar wel iets voor elkaar zouden kunnen betekenen. De avond wordt georganiseerd met Eric Corton, Hanna Verboom, en voormalig vluchtelingen die hun verhaal willen delen met het publiek.

Om de boodschap van de films op het platform meer kracht bij te zetten geven verschillende curators een korte introductie bij de films. Zo komen er twee voormalig vluchtelingen aan het woord; Wahhab uit Irak en Armen uit Syrië. Zij delen hun eigen ervaringen en relateren die aan een gekozen film. Ze nemen de toeschouwers mee in hun verhaal en hoe ze hun leven in Nederland opnieuw hebben opgebouwd. Naast Wahhab en Armen komen actrices Anna Drijver en Melissa Drost aan het woord; beiden maken zich in hun vrije tijd hard voor een beter leven voor vluchtelingen. 

De gekozen films en documentaires For Sama, Nice People, Welcome en Rafaël, vertellen ieder op hun eigen manier over het leven tijdens- en na de vlucht

www.cinetree.nl
www.welcomeapp.nl
www.unhcr.org

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie