Wereldvluchtelingendag: Cinetree stelt films en documentaires gratis beschikbaar
19-06-2020 14:56:55 | Door: David de Jong | hits: 1905 | Tags:

Cinetree stelt twee weken lang vier films en drie korte documentaires beschikbaar in het kader van Wereldvluchtelingendag Wereldvluchteningendag is een door de UNHCR uitgeroepen dag om stil te staan bij de bijna 80 miljoen mensen die op de vlucht zijn voor oorlogen, rampen en/of onderdrukking.

Om de films meer kracht bij te zetten geven verschillende curators een korte introductie bij de films. Zo komen er twee voormalig vluchtelingen aan het woord, Milka uit Eritrea en Armen uit Syrië. Zij delen hun eigen ervaringen en relateren aan de gekozen films. Ze nemen je mee in hun verhaal en hoe ze hun leven in Nederland opnieuw hebben opgebouwd. Naast Milka en Armen komen presentator Humberto Tan en actrice Hadewych Minis aan het woord; beiden maken zich in hun vrije tijd hard voor een beter leven voor vluchtelingen.

De gekozen films vertellen op hun eigen manier over het leven tijdens- en na de vlucht. Filmtitels Dheepan (2015), Human Flow (2017), Midnight Traveler (2019) en het Oscargenomineerde Monsieur Lazhar (2011) zijn twee weken gratis te zien op filmplatform Cinetree. Daarnaast heeft UNHCR de korte documentaires Amina, my sister, Hand of God en Lost and Found beschikbaar gesteld op het platform. De films en documentaires vertellen de aangrijpende verhalen van mensen op verschillende plekken in de wereld: van Bangladesh tot aan Syrië, van Afghanistan tot aan de Democratische Republiek Congo.

De films zijn te bekijken tot en met 3 juli via de site van Cinetree.

www.cinetree.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie