Winnaars Cinekid Media Awards 2017 bekend
26-10-2017 09:21:23 | Door: | hits: 3320 | Tags:

De Cinekid Media Awards 2017 zijn uitgereikt op het Cinekid Festival in Amsterdam. Cinekid, Mediawijzer.net en ECP I Platform voor de Informatiesamenleving reikten de Gouden Leeuw, de Gouden Guppy en de Gouden Kolibrie uit.

Gouden Leeuw
De Gouden Leeuw juryprijs voor het beste mediaproject ging naar de virtualrealitygame Senseless Fairytale van kunstenaars Geoffrey Lillemon en Anita Fontaine van WKDPTNR. Het duo ontvangt een geldbedrag van 3000 euro.
De jury, bestaande uit John Olivieira, Arne Hendriks, Nicolaas Veul, Tessa de Boer, Hanna Piksen en Nadine Roestenburg, roemt het werk vanwege de immersieve ervaring waarbij een kind een volledige wereld instapt en spelenderwijs zich het digitale domein meester kan maken binnen een VR-vormgeving.

De media-installatie Listen van de jonge Duitse kunstenaar Manja Ebert ontving een eervolle vermelding. De jury werd geprikkeld door de wijze waarop Ebert een nieuwe generatie mediagebruikers een spiegel voorhoudt om sociale media als speelterrein voor vloggers te bevragen.

Virtualrealityinstallatie The Fair Grounds – Bananza! van DROPSTUFF en TeYosh, ontving de Gouden Leeuw publieksprijs. Alle kinderen die de afgelopen week een bezoek brachten aan het Cinekid MediaLab, waar de nominaties voor de Gouden Leeuw te zien zijn, konden stemmen op hun favoriete onderdeel. Ook de winnaar van deze publieksprijs ontvangt een bedrag van 3000 euro.

Gouden Guppy
De Gouden Guppy, een juryprijs van Mediawijzer.net voor de beste app voor peuters en kleuters (0-6 jaar), werd uitgereikt aan YipYip voor hun prentenboek-app Een Verre Reis, naar het verhaal van Toon Tellegen.
De vakjury, bestaande uit Hilde Tholen, Denise Bontje, Ilona Jens, René Glas, Niels ’t Hooft, Tomas Sala, Julienne van den Heuvel, Marijke Bos, Thomas Drucker en Merel Beunk, spreekt van een prachtige app die met veel liefde en aandacht is gemaakt.

Een eervolle vermelding was er voor de Kindergebarenapp van New Impulse Media & NSDSK. Deze app biedt volgens de jury een meerwaarde voor de leefomgeving van kinderen die doof of slechthorend zijn.

Gouden Kolibrie
De Gouden Kolibrie, een juryprijs van ECP | Platform voor de InformatieSamenleving voor het beste digitale mediaproject gemaakt door kinderen en tieners tot 18 jaar, werd uitgereikt aan Jeroen de Wit (17) voor zijn video Don’t Litter the Roadside. Volgens juryleden Remco Pijpers, Jan Willem Huisman, Sophie Veraart en jonge makers Boyd Winkelman, Wilma Westenberg en Nick Jordan, laat De Wit met deze video over plastic zwerfafval zien dat hij in staat is op duidelijke en zeer professionele wijze een boodschap over te brengen met video.

Een eervolle vermelding was er voor Femke van de Griendt (16) met haar boekenblog Bibliofem.Hiermee weet ze jonge tienermeiden te inspireren en te motiveren om boeken te lezen.

Foto: Corinne de Korver

www.cinekid.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie