Winnaars NFF Talent Awards bekend
02-10-2018 10:45:05 | Door: | hits: 2649 | Tags:

Het Nederlands Film Festival (NFF) heeft tijdens de NFF Talent Awards uitreiking beginnend filmtalent bekroond met de Studenten- en Debuut Awards. Regisseursduo Malou Wagenmaker en Bo van der Werf sleepte de Filmprijs van de stad Utrecht 2018 in de wacht voor de debuutfilm Cheek to Cheek.

De NFF Studenten Awards voor beste film, meest onderscheidende crewlid en beste producent, zijn respectievelijk uitgereikt aan regisseur Tim Bary (Wognum), editor Tobias Cornelissen (Sisters, Dante vs. Mohammed Ali en At Midnight Plays a Dance-Tune) en producent Coen Balkestein (Mystery Delivery). Dit jaar zijn er 83 inzendingen voor de NFF Debuutcompetitie en 104 producties ingezonden voor de NFF Studentencompetitie.

Met de NFF Talent Awards draagt het Nederlands Film Festival bij aan de startende carrières van de nieuwste lichting makers. De winnende producties van de NFF Debuut- en Studentencompetitie zijn nog tot en met 4 oktober 2018 op de 38e editie van het Nederlands Film Festival te zien.

Winnaar NFF Debuutcompetitie

De Filmprijs van de Stad Utrecht gaat naar Malou Wagenmaker en Bo van der Werf voor Cheek to Cheek. Wethouder Anke Klein reikte de Filmprijs van de Stad Utrecht uit voor het beste regiedebuut uit de NFF Debuutcompetitie. De prijs bestaat uit een beeld en een geldbedrag van 5000 euro. De jury die het beste regiedebuut heeft gekozen, bestaat uit de filmregisseurs André van Duren, Hanna van Niekerk en Reber Dosky.

Winnaars NFF Studentencompetitie

De Pathé Tuschinski Award en de Fentener van Vlissingen Fonds Award zijn uitgereikt door een jury bestaande uit Ruby Deelen (eindredacteur VPRO Dorst), Bibi Fadlalla (documentairemaker en meesterverteller NFF 2016), Hanneke Niens (producent van onder andere Soof, Ventoux en Dorst) en Bouwine Pool (regisseur van Bei mir bist du schön, 2017).

Pathé Tuschinski Award

De Pathé Tuschinski Award ter waarde van 5000 euro is door Pathé Theatres BV ter beschikking gesteld en gaat naar de regisseur van de beste afstudeerfilm van 2018. De award is uitgereikt aan Tim Bary voor Wognum (Hogeschool voor de Kunsten Utrecht).

Fentener van Vlissingen Fonds Award 

De Fentener van Vlissingen Fonds Award voor beste crewlid gaat naar Tobias Cornelissen voor Sisters, Dante vs. Mohammed Ali en At Midnight Plays a Dance-Tune. De prijs bestaat uit een bedrag van 7500 euro. Tobias Cornelissen (Nederlandse Filmacademie) is bekroond voor de montage van Sisters, Dante vs. Mohammed Ali en At Midnight Plays a Dance-Tune.

Filmproducenten Nederland Award

Coen Balkestein, animatieproducent van Relentless, Elayne & Mr Grin, Speedy the Turtle en Mystery Delivery (Hogeschool voor de kunsten Utrecht) heeft de Filmproducenten Nederland Award ontvangen. De jury voor deze award bestaat uit filmproducenten Trent en Ineke Kanters. Met deze prijs wordt jong productietalent gestimuleerd om inhoud te geven aan het vak van producent als creatief ondernemer, motor en maker. Aan de award is een geldbedrag verbonden van 5000 euro, te besteden aan een nieuwe productie.

www.filmfestival.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie