[Interview] Doron Kurz (Pathé) over heropening bioscopen: sfeer is als vanouds goed
26-01-2022 15:54:00 Door: David de Jong | Hits: 6003 | Tags:

De bioscopen zijn heropend. We hebben enkele bioscoopketens gevraagd hoe zij aankijken tegen de heropening en hoe de verwachtingen zijn. We spreken met Doron Kurz, commercieel directeur van Pathé Theatres.   

Hoe kijkt u aan tegen de heropening van de bioscopen?

Wij zijn ontzettend blij dat alle bioscopen weer dagelijks geopend zijn tot 22:00 uur. We stonden er sinds onze sluiting in december 2021 uiteraard al helemaal klaar voor. We zijn een belangrijk en laagdrempelig uitje, een makkelijke en veilige vorm van ontspanning die juist nu zo enorm gewenst is door onze bezoekers, met name de jongere doelgroepen.

Hoe gaat het bij Pathé?

Het zal niemand verbazen dat dit een uitdagende periode is voor ons met veel impact op bezoekersaantallen en omzet. We hebben inmiddels onze organisatie wel zo strak ingericht dat we de schade zoveel mogelijk kunnen beperken. Maar we zijn nu vooral heel blij dat we weer open kunnen en onze bezoekers mogen ontvangen en weer te kunnen laten genieten van de beste films.

Loopt het storm? Hoe gaat u daarmee om?

Inmiddels hebben we al tienduizenden tickets verkocht, en met stip op nummer één staat Spider-Man: No Way Home. Gevolgd door King's Man, The Matrix Resurrections, Sing 2 en West Side Story. We hebben vanochtend de eerste bezoekers mogen ontvangen en de sfeer is als vanouds weer erg goed in onze bioscopen. We kijken uit naar een mooie dag vandaag en een nog mooier weekend, waarbij bezoekers eindelijk weer kunnen genieten van een gezellig en veilig uitje met de beste films op het grote doek.

Wat verwacht u de komende tijd van de populariteit van het bisocoopbezoek? Kunt u dat aan?

We doen ons best om alle films zo optimaal mogelijk te programmeren zodat alle bezoekers zoveel mogelijk kans hebben om hun favoriete films te zien. We verwachten dat bezoekers ons in de komende weken weer in groten getale terug weten te vinden. Er staat wederom een enorm volle en diverse filmprogrammering klaar, met films die net voor sluiting in release waren of zouden gaan, zoals de wereldwijd enorm succesvolle Spider-Man: No Way Home, West Side Story, Alles Op Tafel  en The Matrix Resurrections en zeer recente films zoals The King's Man, Nightmare Alley, Sing 2 en My Hero Academia 3. In de aankomende weken komen daar nog toptitels bij, zoals Scream, The Batman en Fantastic Beasts: The Secrets of Dumbledore. De ticketverkoop is meteen gestart op onze site en de Pathé-app.

Welke mogelijkheden ziet u om binnen de openingstijden tot 22 uur films te vertonen?

We hebben alle films zo optimaal mogelijk in geprogrammeerd ,zodat alle bezoekers zoveel mogelijk kans hebben om hun favoriete films te zien.

Hoe zou u het beter willen qua regels?

Vragen over de regels zijn wel echt een brancheaangelegenheid en laten we over aan de NBVF.

Zie ook: [Interview] Ron Sterk (Vue cinemas) positief over heropening: veel in te halen

www.pathe.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie