[Interview] Henk Jan van Neerbos over opening Kinepolis-bioscoop in Haarlem Schalkwijk
08-10-2020 14:37:00 Door: David de Jong | Hits: 7811 | Tags:

Kinepolis heeft op 8 oktober 2020 een bioscoop geopend in de Haarlemse wijk Schalkwijk, waar het winkelcentrum wordt herontwikkeld. We spraken met Henk Jan van Neerbos, theatermanager van Kinepolis Haarlem.

Hoe is het idee van een bioscoop in Schalkwijk ontstaan?

Kinepolis heeft het plan voor de nieuwe bioscoop tijdens de overname van NH bioscopen meegenomen en verder uitgevoerd. Deze bioscoopgroep heeft in een eerder stadium geconcludeerd, na grondig marktonderzoek te hebben uitgevoerd, dat er nog voldoende ruimte was om op deze locatie een bioscoopcomplex van deze omvang te exploiteren.

Wat voor bioscoop zal de vestiging in Schalkwijk worden?

Kinepolis Haarlem zal films in alle genres vertonen en daarmee iedere doelgroep bereiken, van jong tot oud en van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat. Maar naast films ook documentaires, liveregistraties van concerten en opera- en balletvoorstellingen. Ook zullen evenementen worden georganiseerd voor kinderen rondom de release van een kinderfilm, een gezellige Ladies Night speciaal voor het vrouwelijke publiek met een glaasje bubbels en een goedgevulde goodiebag en een blockbusteravond met een keiharde actiefilm, een biertje en een burger tegen een gereduceerd tarief.

Jullie hebben de planning voor de opening gehaald. Hoe is het gegaan met de bouw, mede gezien het coronavirus?

Er is tijdens de algehele lockdown een korte periode geweest dat ook de specialisten in de bouw even het werk hebben moeten neerleggen, maar toen liepen wij al voor op schema. De periode dat het stilgelegd was, was maar van korte duur, want met gepaste maatregelen kon deze sector weer snel aan de gang. Daarom is alles zo voorspoedig en volgens schema gegaan.

Waarom hebben jullie besloten om de opening door te zetten in coronatijd?

Kinepolis is er klaar voor, met alle maatregelen in check en wij hebben het volste vertrouwen in onze sector en verwachten dat er op termijn weer sprake zal zijn van volle bioscoopzalen.

Wat kun je zeggen over de programmering en het publiek in de Schalkwijkse bioscoop?

Zoals aangegeven, zullen wij alle doelgroepen de mogelijkheid bieden om een film bij ons te komen kijken. In het weekend en vakanties zullen wij ons grotendeels in de ochtenden en eerste matinees richten op de families met jonge kinderen en tieners. Wat later in de middag en de avond zullen wij content gaan aanbieden voor de jongvolwassenen en volwassenen. Daarnaast zullen wij eens in de twee weken op donderdagmiddag een film vertonen uit ons Cine+-programma. Tegen een gereduceerd tarief is er een film te zien speciaal gericht op ouderen.

Wat zijn jullie verwachtingen met betrekking tot aantallen bezoekers?

Daar zijn we heel reëel in, de 1,5-metersamenleving trekt door naar de bioscoopbranche en die 1,5 meter zullen wij ook hanteren in onze bioscoop. Zowel in de zalen als in de publieke ruimtes. Wij zullen de gezondheidscheck online doen en bij binnenkomst. Eénrichtingsverkeer zal in de gehele bioscoop gehanteerd worden. Mensen kunnen online zelf hun stoel in de zaal selecteren, ons systeem zal dan automatisch stoelen blokkeren op de plattegrond om de verkochte stoelen heen. Rij- en stoelnummers zullen vervolgens op het ticketje staan, zodat de bezoekers deze aan kunnen houden.

Gaan jullie als toevoeging op het vertonen van films ook andere dingen met de bioscoop doen?


Absoluut, naast films zullen wij ook documentaires, liveregistraties van concerten en opera- en balletvoorstellingen. Onze filmdoeken lenen zich ook perfect om presentaties voor een groter publiek te projecteren. Denk naast productpresentaties ook aan bijeenkomsten van verenigingen en diploma-uitreikingen aan scholieren.

Hoe kijken jullie aan tegen het concurrerende landschap in Haarlem waar Pathé met name de marktleider is?

Wij gaan uit van onze eigen kracht waar wij met met een full laser bioscoop die Kinepolis Haarlem zal zijn, naast service enorme ruimte en zitcomfort bieden aan al onze gasten. Naast de laserprojectie in al onze zalen zijn wij trots op ons paradepaardje. Zaal 6 zal uitgerust zijn met Laser Ultra, de ultieme combinatie van een 4K-laserprojector en Dolby Atmos-systeem.

Heeft Kinepolis meer plannen voor nieuwe bioscopen in Nederland?

Kinepolis zit niet stil Leidschendam wordt de volgende…(Daar zal Kinepolis een bioscoop openen in het in maart 2021 op te leveren winkelcentrum Westfield Mall of the Netherlands, red.)

www.kinepolis.nl
www.kinepolis.com

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie