[Interview] Ron Sterk (Vue Cinemas) positief over heropening; veel in te halen
26-01-2022 13:31:00 Door: David de Jong | Hits: 5951 | Tags:

De bioscopen zijn heropend. We hebben enkele bioscoopketens gevraagd hoe zij aankijken tegen de heropening en hoe de verwachtingen zijn. Ron Sterk, CEO van Vue Cinemas Nederland is positief over de heropening, al is er wel kritiek op de beperkingen.

Hoe kijkt u aan tegen de heropening van de bioscopen?

We zijn heel blij dat we weer open kunnen. We zijn dicht geweest sinds 19 december en dat is voor bioscopen nu net de belangrijkste periode van het jaar (Kerstvakantie). We hebben heel veel in te halen.

Hoe gaat het bij Vue Cinemas?

De afgelopen bijna twee jaar zijn heel moeilijk geweest met alle lockdowns en als we open waren hadden we te maken met vele ander beperkingen als 1,5 meter afstand.

Loopt het storm? Hoe gaat u daarmee om?

Vanaf iets na 19:00 uur liep het direct storm op onze website, omdat duizenden tegelijk een kaartje wilden kopen voor de komende dagen. Dit was echt ongekend en het liep ook even vast. Gelukkig was dat na een uurtje verholpen. Met name op Spiderman: No Way Home is een enorme run ontstaan. Deze film is in Nederland maar 4 dagen vertoond in december terwijl in de landen om ons heen en in de VS de film een geweldig succes was en bezoekersrecords werden gebroken.

Wat verwacht u de komende tijd van de populariteit van het bisocoopbezoek? Kunt u dat aan?

Wij verwachten veel van het bioscoopbezoek de komende tijd, er is voor het publiek een heel goed, breed en mooi aanbod aan films en het verlangen om weer uit te zijn en in het donker met top beeld en geluid op avontuur in een verhaal te gaan. Daarbij hebben de bioscopen bewezen het avondje film heel veilig aan te kunnen bieden. Wij kunnen de drukte zeker aan en zullen daarnaast de maatregelen strikt handhaven.

Welke mogelijkheden ziet u om binnen de openingstijden tot 22 uur films te vertonen?

Deze mogelijkheden zijn voor ons heel beperkend. Het betekent dat films uiterlijk om 19:00 kunnen starten. Dat is voor veel mensen veel te vroeg. Premier Rutte gaf gisteren in de persconferentie zelf aan dat het voor het aantal besmettingen helemaal niks uitmaakt of we om 22 uur sluiten of iets later, maar ons doet het heel veel pijn. Het is alsof je tegen een kledingwinkel zegt je mag open, maar niet op zaterdag en zondag. Wij hebben alle creativiteit in de voorstellingenschema's gegooid om het voor onze bezoekers zo gunstig mogelijk te maken, maar het blijft een enorme beperking.

Hoe zou u het beter willen qua regels?

We hebben te maken met een opeenstapeling van maatregelen (1,5 meter, Corona-app-controle en 22 uur sluiting). Dat zie je nergens in de landen om ons heen. We zijn hier wel heel erg voorzichtig. In Engeland is er geen enkele beperking meer en daalt het aantal besmettingen, in Duitsland en in België is er geen 1,5 meter en 22:00 uur sluiting en het virus is toch echt hetzelfde.

Zie ook: [Interview] Doron Kurz (Pathé) over heropening bioscopen: sfeer is vanouds goed

www.vuecinemas.nl

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie