Bert Habets
05-10-2014 16:40:00 | hits: 10928 Tags:

Bert Habets is CEO van RTL Nederland

Grote kans dat je bij RTL direct denkt aan onze tv-zenders waarmee we in veel Nederlandse huiskamers aanwezig zijn. Maar RTL is meer dan tv alleen... Zo zijn we door onze digitale activiteiten, zoals RTLXL, Buienradar, Videoland, NLziet, een netwerk van YouTube-kanalen, verschillende programmawebsites en apps, inmiddels ook uitgegroeid tot een van de grootste spelers op de digitale markt.

Volg het nieuws terwijl het gebeurt
RTL Nieuws houdt je de hele dag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in binnen- en buitenland, weer en verkeer. Naast het overzicht van het belangrijkste nieuws in de uitzendingen op tv, brengt RTL Nieuws via de website en apps het allerlaatste nieuws in een live nieuwsfeed met non-stop updates. Bekende merken van het toonaangevende nieuwsbedrijf zijn RTL Nieuws, RTL Z, Editie NL, RTL Weer & Verkeer en Buienradar.

In het theater en op het witte doek
En dan is er nog de entertainmenttak, die na de overname van RTL Wentink Events een enorme vlucht nam. Hier draait alles om het bedenken en creëren van unieke events, zoals Grand, GTST Live, de theatershows van Derek Ogilvie, Dinnershow 21 On Air en Musicals in Concert. Op het witte doek krijgt onze ambitie ook steeds meer vorm door groots te investeren in Nederlandse films en daar bovenop ook in diverse internationale kaskrakers.

Ventures
Een ander verrassend onderdeel van ons bedrijf is RTL Ventures, de innovatieve tak die ons in direct contact met de consument brengt. Zo namen we restaurantreserveringssysteem Couverts over, lanceerden we datingsite Pepper en brachten we het online fashion platform Miinto naar Nederland. Dutch Learning Company, bekend van het e-learningprogramma iedereenEHBO.nl, maakt eveneens deel uit van het porfolio van RTL Ventures. Ook heeft RTL Ventures een belang van 37,3% in Squla, het online oefenprogramma voor kinderen op de basisschool, en een belang van 34,8% in het online folderplatform Reclamefolder.nl. 

Al deze activiteiten bij elkaar zorgen ervoor dat we dagelijks miljoenen Nederlanders entertainen en informeren, overal en altijd.

Internationaal
RTL Nederland is 100% dochter van RTL Group, Europa’s grootste tv-, radio- en productiebedrijf. RTL Group is voor 75,1 procent in handen van Bertelsmann, een groot internationaal mediaconcern. Zusterbedrijven van RTL Group zijn de uitgeverijen Random House en Gruner + Jahr en customer service provider Arvato.

www.rtlnederland.nl

 

Mijn Columns: