Deike Schulz & Didier Kick
24-01-2018 10:13:00 | hits: 2337 Tags:

Deike Schulz is Research Lecturer en Associate Lector aan de NHL-Stenden hogeschool te Leeuwarden en sinds mei 2017 tevens verantwoordelijk voor het lectoraat Organizations & Social Media binnen de School of Communication & Creative Business. Tevens is zij PhD kandidate aan de Radboud Universiteit Nijmegen, Nijmegen School of Management. Hier doet Schulz onderzoek naar de interactie tussen consumenten binnen sociale media en hoe door deze interactie legitimiteit wordt gecreëerd voor bedrijven en hun producten en diensten.

Schulz is opgegroeid op de mooiste zandbank ter wereld genaamd Juist. In de jaren negentig verhuisde ze vanuit Duitsland naar Nederland om de opleiding Mediakunst in Groningen te volgen. Na het afstuderen, startte ze in 1996 haar eigen webbureau en werkte in verschillende functies in de ICT en media-industrie. In 2002 maakte ze de overstap naar het hoger onderwijs. Tijdens haar Master in Strategy & Innovation aan de Rijksuniversiteit Groningen deed Deike onderzoek naar de Nederlandse ICT- en filmindustrie, E-learning en in het bijzonder innovatie en co-creatie door middel van consumentenparticipatie binnen sociale netwerken.

Didier Kick is consultant bij digitaal bureau TRES. Hij begon in 2011 als producer bij 3FM voor de KRO. Inmiddels heeft hij, mede dankzij de fusies, voor iedere omroep op 3FM gewerkt.

Daarnaast is hij werkzaam geweest voor Radio 2, online platform No Limits Network en onlangs nog als creative zenderproducer voor NPO 3FM. Tussen al dat radiogeweld door heeft hij van oktober 2014 tot de zomer van 2016 het innovatieve online fondsenwerfstartup Fairshare gerund. Inmiddels is hij met Keerwater Marketing bezig om MKB wegwijs te maken in de wereld van gerichte, permission marketing. Daarnaast is Kick extern lid van het lectoraat Organizations & Social Media van NHL-Stenden Hogeschool in Leeuwarden.

(Foto door Henk Postma)

www.stenden.com
@DeikeSchulz

@didierkick


Mijn Columns: