Bob van der Burg
30-07-2014 16:31:00 | hits: 8881 Tags:

Sinds 2005 publiceerde Bob van der Burg (Utrecht 1949) de verhalenbundels – ‘Camera’, en  ‘Leo, de vrouwenman’, en de roman ‘Redder in nood’. De laatste twee onder de naam Benjamin Burg. Hij is medeoprichter van EDITIO, de in 2013 gelanceerde ‘eerste interactieve Creative Writing Academy in Nederland.’ EDITIO verzorgt o.m. interactieve schrijfcursussen, die begeleid worden door  vooraanstaande schrijvers als Manon Uphoff, Marcel Moring, Thomas Verbogt, Auke Kok en vele anderen.  
Hij ontwikkelde vanuit Punta Est het client treatment programma voor ABN AMRO Private Banking en de interne communicatie voor ABN AMRO Private Clients Global. Van 2002 tot 2006 was hij directeur/uitgever van Multi Magazines (Rails, Safe, Nautique). Hij woonde van 1999 tot 2002 in Zuid Frankrijk om zich daar aan het schrijven te wijden, wat drie jaar later zou leiden tot zijn debuutbundel bij De Bezige Bij.
In de jaren daarvoor ontwikkelde hij financiële publicaties ten behoeve van beursgenoteerde ondernemingen, een activiteit die in 1998 werd overgenomen door Uitgeverij Keesing. Tien jaar eerder had hij met een compagnon het woonmagazine Residence, gelanceerd en met andere titels uitgebouwd tot de uitgeverij Montana Press, die in 1993 werd overgenomen door Reed Elsevier.
Hij stond hij aan de wieg van het reclamevakblad NieuwsTribune – later Marketing Tribune, waarvan hij enkele jaren hoofdredacteur was, was daarvoor freelance journalist en docent economie en sociaal economische geschiedenis aan een instelling voor Hoger Beroepsonderwijs.
Op zijn achttiende verhuisde hij van Utrecht naar Amsterdam om er economie te gaan studeren.
Vanaf zijn zestiende maakte hij zijn geboorteplaats onveilig op een Puch met Harley-stuur en opgevoerde motor. Naar de lagere school liep hij nooit zonder zijn mondharmonica. Toen hij klein was liep hij op de voeten van zijn grote broer de kamer door, niet wetend wat er achter hem lag.  

 

Mijn Columns: