Frank Waals
30-07-2014 10:33:00 | hits: 16611 Tags:

Frank Waals is journalist, schrijver en programmamaker onder zijn bedrijf Forward Media.

Waals begon zijn carrière als vrijwilliger bij de in Zuid-Holland gevestigde zender RTV Dordrecht en Drechtstad FM. Gelijktijdig maakte hij bij de NPS een muziekprogramma voor internet. Na zijn studie Kunst, Cultuur & Media in Utrecht werkte hij in 2007 als redacteur en verslaggever bij het RTL Nieuws waar hij voornamelijk werd ingezet bij de programma's Editie NL en 4 in het Land.

Sindsdien is hij inhoudelijk betrokken bij vooral amusementsprogramma's, waarbij hij onder anderen de storytelling deed van So You Think You Can Dance. Als producer maakte hij commercials en bedrijfsfilms. In 2013 was hij korte tijd de biograaf van Frans Molenaar, nadat deze hem benaderde om zijn levensverhaal op te tekenen. In het najaar werden deze plannen echter gestaakt in verband met verschillende gezondheidsklachten bij Molenaar.

Op 22 april 2014 kondigde Waals op Radio 538 Project Answer aan. Ook schrijft hij voor meerdere landelijke tijdschriften en weekbladen en is sinds het voetbalseizoen 2013-2014 verbonden aan Feyenoord waarvoor hij reportages maakt.

Tijdens het WK Voetbal 2014 produceerde hij voor Radio 538 WK-journaals met voetballers en deskundigen vanuit Brazilië. De groep bestond uit het zevental Jack van Gelder, Youri Mulder, Pierre van Hooydonk, Wilfred Genee, Barbara Barend, Demy de Zeeuw en Ron Boszhard.

Op 17 juni 2014 berichtte hij als eerste journalist over de identiteit van de omgekomen Nederlanders bij de vliegramp van vlucht MH17 in Grabove, Oekraïne. Het betrof hierbij oud D66-bestuurslid Pim de Kuijer.

Boeken:

* My Fellow Americans: Clinton versus Trump (2016) Over de verkiezingsstrijd in de VS
* Project Answer (2015) Columns en onderzoeksvragen
* Hoe overleef ik MCA (2014) Over kunstzinnige opleidingen in NL
* Vooral Doorgaan (2013) Biografie Barrie Stevens
* Het Genootschap van Mendacium (2012) Psychologische thriller
* MusicalMania (2009) Verzameling gesprekken uit de theaterwereld

Zijn boeken bestel je hier

 

www.forwardmedia.nl
@FrankWaals

 

Mijn Columns: