Jon Visbeen
08-08-2014 13:56:00 | hits: 13782 Tags:

Als tennisser op niveau en tegelijkertijd student is Visbeen zijn journalistieke carrière ooit begonnen bij de Leidsche Courant. Of hij over de toernooien waaraan hij zelf meedeed artikelen kon schrijven. Het was geen gemakkelijke opgave, maar die opdracht betekende wel zijn eerste onzekere schreden in de journalistiek.

Visbeen: Van het een kwam het ander en via een gedegen opleiding op de sportredactie van het ANP in Den Haag kwam ik terecht bij De Telegraaf op de Basisweg in Amsterdam. Niet dat ik die Basisweg vaak zag, want als verslaggever in schaatsen, wielrennen, atletiek en tennis was ik meestentijds in het veld te vinden. 

Aan die periode kwam rond 2005 een einde, toen een reshuffle plaatsvond in de top van de sportredactie van De Telegraaf en ik een staffunctie kreeg. De internetredactie viel onder mijn verantwoordelijkheid en in drie jaar tijd is Telesport.nl toen uitgebouwd tot een van de grootste en meest toonaangevende sportsites in Nederland.

Het echte schrijvershart vroeg echter langzamerhand om een andere invulling: meer reportages doen, portretten maken en interviews afnemen. Daar lag toch meer de passie van deze ‘selfmade man’. Na 25 jaar scheidden in 2009 de wegen en begon ik een nieuw avontuur als zp-er (zelfstandige professional) met tekstbureau JVT the Art of Writing.

Nu met een veel breder werkterrein, van webteksten voor het MKB, castingopdrachten voor commercials en tv-programma’s, columns en blogs voor diverse instanties, mediacoördinator van een groot internationaal tennistoernooi, copywriter voor een dagdealsite tot adjunct-hoofdredacteur van TENNiS.nl magazine & online. En dat in weerwil van de crisis, die vanaf 2008 wild om zich heen sloeg en zeker de journalistieke wereld niet onberoerd liet.

Mijn loopbaan beslaat inmiddels zo’n 35 jaar en begon met een portable typemachine, stenoafdelingen en inspreken van de tekst tot aan de meest innovatieve communicatiemiddelen anno 2014. En die, als het aan mij ligt, nog tot in lengte van dagen zal voortduren."

info@jonvisbeen.nl, jon.visbeen@gmail.com

Mijn Columns: