[Column] Arno Peperkoorn: Omelette du fromage
12-03-2019 12:51:00 | Hits: 3688 | columnist: Arno Peperkoorn | Tags:

Daar is de mail. Ik kon erop wachten. "Ha Arno, ik heb dit jaar nog geen column van je mogen ontvangen, heb je de planning gemist?” Katja van het Nederlands MediaNetwerk zit erbovenop. En terecht.

Ik reageer met een leugen en claim de planning te hebben gemist. Ik maak de leugen nog erger door te zeggen dat ik op zoek ga naar de planning. Vreemd gedrag.

De reden dat ik geen column heb gestuurd, is anders. Ik weet namelijk niet waar ik over moet schijven! Dat wil zeggen: ik weet het wel, maar... Diversiteit is inmiddels mijn omelette du fromage. En ik heb mezelf voorgenomen om niet alleen daarover te schrijven. Toch stel ik mijzelf de vraag of ik me dat echt heb voorgenomen, of dat ik het me eigenlijk heb laten opleggen door kritieken, reacties, mensen.

Begrijp me niet verkeerd, ik praat niet over diversiteit en inclusief zijn vanuit een knuffel, we moeten lief zijn voor elkaar-gedachte. Ik zie het als volkomen logisch en noodzakelijk! Het maakt ons creatiever en beter en we zijn er nog lang niet!

In één week zie ik Matthijs van Nieuwkerk College Tour krijgen - niemand anders kon dit natuurlijk. Ze waren er niet. En het draait om kwaliteit Arno, zeur niet zo - en Robert Jensen in zijn talkshow op RTL klagen dat zijn geluid niet mag worden gehoord. Ik herhaal, hij klaagt in zijn talkshow dat zijn geluid niet mag worden gehoord…

Witte mannen hebben ook gewoon hun eigen omroep in de vorm van WNL en Johan Derksen rijgt zonder ook maar een strobreed in de weg te worden gelegd de ene na de andere racistische, homofobe en vrouwonvriendelijk onzin aan elkaar. En bij het eens zo prachtige De nieuwe maan schuift de voorman van Pegida aan. Immers, zijn geluid moeten we ook horen...

En dat mag. Want wij zijn Nederland.

Probeer me alsjeblieft niet wijs te maken dat het debat over diversiteit niet meer hoognodig is. In beeld, in geluid. Op leiderschapsposities. In het centrum van de macht mogen we en moeten we openstaan en daadwerkelijk durven te veranderen. Die verandering is noodzakelijk. Noodzakelijk om te blijven maken wat mensen willen zien en horen. Noodzakelijk in de race om talent. Noodzakelijk en logisch.

Het was een week waarin mensen mij erop wezen dat wanneer ik schrijf als Witte Man, ik misschien wel de plek inneem van iemand anders met een  ander geluid. Even overwoog ik dan ook deze plek af te staan, maar in dezelfde week leerde ik over white saviors (Google dat maar). Dus ik sta niets af.

Wil je schrijven voor dit netwerk, mail dan Katja. Zij is aan, echt!

In die week verscheen ook de nieuwe Vogue, ramvol met inspiratie voor iedereen. Zo zou het moeten zijn. Niet omdat het lief is, niet omdat het Gutmensch is, maar omdat het logisch is en verkoopt!

Rest mij enkel nog jullie allemaal een gelukkig nieuwjaar te wensen. Oh en Katja, sorry voor mijn liegen. Ik meld me weer maandelijks.

---

Arno Peperkoorn is directeur van Result Recruitment.

www.resultrecruitment.nl
@Arnopeperkoorn

 

Laatste 10:

23-10-2018 | [Interview] Arno Peperkoorn: Diversiteit is geen onderwerp, het is noodzaak
10-09-2018 | [Column] Arno Peperkoorn: Nike staat op tegen racisme uit zakelijk oogpunt
26-07-2016 | [Column] Arno Peperkoorn: Talent
30-05-2018 | [Column] Arno Peperkoorn: Rosanne, Johan, de Volkskrant en de grens
16-02-2018 | [Column] Arno Peperkoorn: Gijp de Trans
15-01-2018 | [Column] Arno Peperkoorn: We moeten echt van Hoe Dan naar Doe Dan
09-11-2017 | [Column] Arno Peperkoorn: Witte oude mannen uit een provinciedorp
14-07-2017 | [Column] Arno Peperkoorn: Wit
11-05-2017 | [Column] Arno Peperkoorn: Geen stijl
14-03-2017 | [Column] Arno Peperkoorn: Yvonne
02-11-2016 | [Column] Arno Peperkoorn: Lieve Marianne

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie