[Column] Lodewijk van der Peet: Wendy van Dijk wálgt van De Telegraaf
12-02-2016 16:06:00 | Hits: 6606 | columnist: Lodewijk van der Peet | Tags:

September 2015 : Wendy van Dijk vindt de journalistiek die de krant bedrijft 'kansloos’. De Telegraaf schreef donderdag een paginagroot artikel over haar tv-collega Martijn Krabbé, waarin wordt beweerd dat iedereen bij hem wegloopt. “Dan heb je het ook weer over een krant, hè. Het is een bloody shame wat die gasten allemaal doen, zeggen en schrijven. Dat vind ik echt stuitend“, briest Van Dijk.

Heb je ook gelezen dat Wendy van Dijk en TMG gaan samenwerken? En wat praten ze lief over elkaar! Daardoor kom ik me ineens weer een hele boze Wendy herinneren, dus googelde ik ‘Wendy van Dijk boos op de Telegraaf”. Moet je eens doen. Pagina’s lang gaat het door met scheldkanonnades over Evert Santegoeds en het schandalig lage niveau dat die randdebielen aan de Basisweg hebben.

Nu is datzelfde bedrijf dus ineens een fantastische partner. Door dat opzichtige opportunisme gingen mijn gedachtes alle kanten op… ik neem je even mee in mijn speculatieve en volgens sommigen verdorven geest: Femmetje de Wind was de oorspronkelijk uitgever van ‘de’ Wendy en ze is er abrupt mee gestopt. Femmetje is volgens mij een vakvrouw. Dat doe ze dus niet zomaar. Het gerucht gaat dat de samenwerking met Erland Galjaard niet te harden was. Je maakt een blad met Wendy maar Erland schijnt te beslissen. Over elke komma. Bovendien gaat het blad, anders dan in het grote voorbeeld Linda, elke pagina over Wendy zelf. Die formule is zeer beperkt houdbaar. Kortom: Wendy en Erland moesten iemand anders vinden die precies wilde doen wat Erland zegt.

Andere speculatie: John de Mol heeft iets goed te maken nadat hij TMG een oor heeft aangenaaid: 27 miljoen voor nul zeggenschap in een zwaar verliesgevende hut. Hij houdt TMG het succes van zijn zus voor en geeft ze Wendy.

Wendy van Dijk lijkt me een leuke vakvrouw. Als Ushi was ze een sensatie. In de tijd dat ik nog televisieprogramma’s maakte heb ik heel plezierig met Erland Galjaard gewerkt. Een vakman met het hart op de goede plaats. Maar dat blad is een draak. Het uitvergroten van het blad naar een platform is een kansloos project. Net zo kansloos als de huidige Raad van Bestuur van TMG.

Lodewijk van der Peet is Managing Director bij BeyenMeyer.
www.beyenmeyer.nl


Lees van Lodewijk ook:

04-02-2016 | [Column] Lodewijk van der Peet: Kleine ergernissen
13-01-2016 | [Column] Lodewijk van der Peet: Lost in transformation
30-12-2015 | [Column] Lodewijk van der Peet: Dikke tieten
01-12-2015 | [Column] Lodewijk van der Peet: Astrid en Sjuul, doe het niet!
06-11-2015 | [Column] Lodewijk van der Peet: Ik heb niets meer te vertellen

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie