[Column] Marvin Jacobs: De Hema heeft iets buitengewoon krachtigs in handen
17-12-2018 09:44:00 | Hits: 2775 | columnist: Marvin Jacobs | Tags:

De Hema heeft iets buitengewoon krachtigs in handen: het is een merk waarmee vrijwel iedere Nederlander een band voelt. Ik denk zelfs dat je kunt zeggen dat de Hema verbonden is met onze Nederlandse identiteit. Het is een winkel waar allemaal komen, ongeacht je sociale klasse, leeftijd of inkomensgroep. Tastbaarder dan de Hema wordt het Nederlandse gelijkheidsbeginsel niet.

Met de emotionele verbondenheid die ‘wij’ met de Hema hebben, heeft het een enorm voordeel ten opzichte van de concurrentie. Vanuit communicatieperspectief is er dan ook een enorm potentieel. Nederland heeft een positieve basishouding tegenover het merk en staat open voor wat de Hema te vertellen heeft. Jaloersmakend, voor de meeste merken.

Verhalen vanuit het merk vertellen, kan op talloze manieren, via uiteenlopende kanalen en op verschillende momenten in de customer journey. Vanuit mijn werk als Creative Director bij audio agency Airborne denk ik gelijk aan de nieuwe mogelijkheden van voicetechnologie.

Overal ter wereld veroveren de Google Home en Alexa de woonkamer, inmiddels ook Nederland. Deze technologie is heel democratisch: je kunt er gewoon tegen praten, zonder dat je er technologische kennis voor nodig hebt. Dat sluit natuurlijk geweldig aan op een merk dat er is voor iedereen. En als je dan ook nog eens een toepassing ontwikkelt die meer biedt dan de gebruikelijke webshop-achtige functionaliteit die merken nu nog vooral uitbrengen, dan heeft Hema het bewijs in handen dat ze weer aansluiting hebben met de tijd van nu.

Marvin Jacobs is Creative Director bij audio agency Airborne.
www.airborne.audio

Deze bijdrage is onderdeel van ons forum over de HEMA. Dat forum staat hier

Lees ook:

13-11-2018 | [Column] Marvin Jacobs: Wat ik heb geleerd van het maken van The Journey - deel 2
06-11-2018 | [Column] Marvin Jacobs: Wat ik heb geleerd van het maken van The Journey
18-06-2018 | [Column] Podcast Day: zoeken naar de geheimen van een nieuw medium
28-05-2018 | [Column] Marvin Jacobs: De beste nieuwe podcasts
10-04-2018 | [Column] Marvin Jacobs: Podcast revival is onderdeel van brede ontwikkeling

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie