[Commercial Review] Maurice van Susante: Heineken, Peugeot, Barbie
22-02-2017 10:23:00 | Hits: 5792 | columnist: Maurice van Susante | Tags:

Het absolute pareltje op videogebied van de afgelopen periode is de laatste commercial van Heineken. Storytelling, detail, humor en een Nederlandse signatuur spatten ervanaf (doortable, haha). Deze kun je niet kijken zonder glimlach. Erg mooi concept en topproductie van TBWA en Pink Rabbit. Het menselijke en de trots die rondwaren bij Heineken zie je terug. Het feit dat Heineken daadwerkelijk deze prijs heeft gewonnen, maakt deze commercial een absolute winnaar. 

Peugeot

Hoe kun je als buitenlands merk dichtbij de consument komen? Deze commercial en aankondiging voor meer online video’s, maken mij nieuwsgierig. Ik krijg de kans wat meer te weten te komen over enkele tennissers en Frank Evenblij als reporter zorgt ook altijd voor een leuke twist. Of ik uiteindelijk ga onthouden dat het voor Peugeot is en of ik hier eerder door een trip naar de dealer ga maken, betwijfel ik, maar het is entertaining content en ga zeker de komende video’s bekijken. Dat doel is dus in ieder geval bereikt.

Barbie

Als (zeer trotse) vader van twee dochters zeer herkenbaar. Uiteraard ben ik ook erg stoer en mannelijk, maar als ik met mijn dochter aan het spelen ben, dan ga ik ook mee in haar fantasiewereld. Of het hogere doel wordt behaald dat mijn dochter(s) daardoor beseffen dat zij alles kunnen worden en zijn, betwijfel ik (you can be anything). Daar zorgen mijn vrouw ik namelijk zelf voor en niet de marketing van Barbie, die overigens een erg ingewikkelde hashtag gebruikt: #papasdiebarbiespelen. Deze levert op Twitter 1 hit op. Al met al dus wel een geslaagde video, die herkenbaar gedrag laat zien en daardoor aanspreekt.

Maurice van Susante is Content Director bij MEC Wavemaker.

www.mecglobal.com/mecwavemaker
@madmen14

 

Lees ook:

02-11-2016 | [Commercial Review] Maurice van Susante: The North Face, Inferno/Pathé, Nissan

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie