[Cross Media Case 2017] Milou Turpijn over FOGO
14-03-2017 14:40:00 Door: | Hits: 4187 | Tags:

Op 19 april worden de Cross Media Awards uitgereikt. Hearst Netherlands stuurt FOGO in voor Cross Media Case van het Jaar. Aan het woord is Milou Turpijn, hoofdredacteur van Women's Health.

Kun je Hearst Netherlands introduceren?

Bij Hearst Netherlands, gevestigd aan het Koningsplein in Amsterdam, verzamelen we met een niet aflatend enthousiasme alle zaken die het leven interessanter en mooier maken. Dat doen wij met de (internationale) top merken als ELLE, ELLE Decoration, ELLE Eten, Harper's BAZAAR, Cosmopolitan, Women's Health (lancering van het jaar), Quote, Esquire en Men's Health. Als moderne curatoren speuren we de wereld af naar kwaliteit en trends op het gebied van mode, beauty, design, health, relatie, food, travel, professional life of welk lifestyle-aspect dan ook. Onze vondsten delen we vervolgens via al onze media en events met onze lezers, gebruikers, klanten en fans. Dit doen we op onze herkenbare, kwalitatieve, eigenzinnige manier en altijd met de behoeften van de eindgebruiker in het vizier.

Hoe kijken jullie naar crossmedia?
Door digitalisering en het veranderend consumentengedrag zijn media niet alleen crossmediaal geworden, maar gaat het naast content meer en meer om services. In de creatie van content en services geldt: content/service first, medium/platform second. Autoriteit en relevantie worden steeds belangrijker in een wereld waar informatie in overvloed te vinden is. Hearst is een mediabedrijf waar de behoefte van onze gebruikers centraal staat.

Kun je FOGO omschrijven?

Niet uitgaan omdat je dan de controle over je gezonde levensstijl verliest, het lijkt een nieuwe trend te worden. Uit een lezersonderzoek onder 3140 vrouwen is gebleken dat maar liefst één op de vijf vrouwen verschijnselen heeft van Fear of Going Out (FOGO). 20 procent van de respondenten bleek soms etentjes en avondjes uit te vermijden, omdat ze bang zijn de controle te verliezen over hun eten of de volgende ochtend niet fit te zijn om te sporten. Wij besloten hierop actie te ondernemen en de gevolgen van dit fenomeen bespreekbaar te maken.

Women’s Health is dé health-autoriteit voor een gezonde levensstijl. Daaronder verstaan we bewust eten en drinken en regelmatig sporten, maar ook: je eigen balans vinden, op z’n tijd ook van ongezonde dingen genieten en jezelf geen strenge restricties opleggen.

Om onze boodschap naar buiten te brengen, hebben we al onze kanalen ingezet: print, online, social en ook de media daarbuiten. We publiceerden video-interviews waarin vooraanstaande health-influencers zoals Jet van Nieuwkerk, Dani (Fitgirls.nl), Tatjana Almuli (Obese) en Lienke (Deargoodmorning.nl) openhartig vertelden over hun eigen ervaringen met FOGO. Ook gingen we het gesprek aan met lezeressen en maakten zo de eetproblematiek bespreekbaar.

Met behulp van twee psychologen die in hun praktijk regelmatig cliënten behandelen die kampen met orthorexia en/of eetproblemen, zijn we in een afsluitend artikel in Women’s Health magazine dieper ingegaan op het fenomeen FOGO, met handreikingen voor de vrouwen die zich hierdoor aangesproken voelen.

Welke bureaus waren betrokken bij de campagne?

Daar Hearst alle benodigde disciplines in huis heeft, hebben we alles zelf ontwikkeld en uitgevoerd. De FOGO-reportage en daarbij aansluitende mediacampagne was een succesvolle samenwerking tussen de redactie van Women’s Health (print en online), het marketingteam (uitvoering van het lezersonderzoek en het pr-traject) en het videoteam (productie van de video-interviews).

Een bijzondere vermelding verdienen de influencers, die ten behoeve van de FOGO-campagne hun persoonlijke verhaal hebben gedeeld.

Welke media zijn ingezet?

• In samenwerking met zustertitel Cosmopolitan hebben we een enquête uitgevoerd onder onze online bezoekers. In totaal hebben er 3140 respondenten meegedaan.

• We hebben de hulp ingeschakeld van vooraanstaande health-influencers, die in korte video-interviews hun persoonlijke ervaringen op het gebied van gezond leven en FOGO hebben gedeeld. Deze video’s zijn gepubliceerd via de kanalen van Women’s Health en de persoonlijke kanalen van de influencers.

• Om de online campagne te ondersteunen, zijn in het printmagazine van Women’s Health artikelen rond het thema FOGO verschenen.

• Ook online heeft de Women’s Health-redactie meerdere aanverwante artikelen gepubliceerd.

• We hebben het onderwerp breed bespreekbaar gemaakt door actief de media (tv, radio, print en online) op te zoeken, waarbij ik als spokes person ben ingezet. De persaandacht was overweldigend, hetgeen de actualiteit van dit onderwerp onderstreept.

Wat waren de resultaten?

De reportage heeft in de maand augustus een waterval aan publiciteit opgeleverd, met uitgebreide media-aandacht in onder meer SBS Shownieuws, Editie NL, Radio 538, Metro, 3FM. Ook, en vooral, heeft de FOGO-campagne maatschappelijke impact gehad in de wereld van de doelgroep bij wie dit thema het meest urgent is, met doorplaatsing op de sites en socialkanalen van de betrokken influencers. De vele reacties van hun én onze lezeressen en social volgers onderstreept de betrokkenheid van onze doelgroep en de rol van Women’s Health als autoriteit op het gebied van gezondheid en het signaleren en bespreekbaar maken van trends op dit gebied. Andere media schrijven nu over FOGO alsof het een term is die al jaren bestaat

www.hearst.nl
www.womenshealthmag.nl

www.crossmediaawards.nl

 

Sponsors.
  • `
  • `
  • `
  • `
  • `