[Cross Media Case 2018] Paul Braat over Life through a lens
13-03-2018 14:39:00 Door: | Hits: 3432 | Tags:

Op 25 april worden de Cross Media Awards uitgereikt. Huawei stuurt Life through a lens in als Cross Media Case van het Jaar. Aan het woord is Paul Braat, marketingdirecteur van Huawei.

Kun je Huawei introduceren?

Huawei is een wereldwijd technologiebedrijf, opgericht in China in 1988. Wij maken netwerken, zoals die van KPN en T-mobile, maar ook de wifi-verbinding in de Johan Cruijf Arena. In 2012 zijn we begonnen met telefoons verkopen in Nederland. Een derde van de wereldpopulatie komt dagelijks met Huawei in contact en inmiddels hebben we de derde positie binnen de smartphoneindustrie. R&D/innovatie is heel erg belangrijk voor Huawei. Jaarlijks wordt hier 10 miljard in geïnvesteerd en voor onze smartphones betekent het een fantastische camera (we waren de eerste met een dual-camera) en een supersterke batterij.

Hoe kijken jullie naar crossmedia?

In crossmediaconcepten en -campagnes zien wij de ideale manier om onze doelgroep in verschillende fasen van de customer journey in contact te brengen met waardevolle content en het contact te verzilveren met performancemiddelen.

Kun je Life through a lens omschrijven?

Aan de basis van de campagne staat de wens van Huawei om van Value for Money-merk een Affordable Premium-merk te worden. De nieuwe smartphone P10 moet daarvoor de weg effenen mede door de fantastische fotografische en videocapaciteiten die het gevolg zijn van een samenwerking met het wereldvermaarde fotografie merk Leica. Deze fotografische kwaliteit stond dan ook centraal in een campagne die in een slim samenspel van branded content (online, print en video/tv) en performancemiddelen een boost moest geven aan brand/product-awareness en sales.

Aansluitend bij de doelgroep van primair de stedelijke man en vrouw van 20 tot 40, maar zonder de jongere en oudere (traditionele) doelgroep te vergeten, is een strategie ontwikkeld die enerzijds stoelt op model emulation (rolmodellen) en anderzijds op cognitive processing (feitelijke informatieoverdracht). Rolmodellen zoals Hilmar Mulder (hoofdredacteur van Libelle), Tanja Kok (internationaal model) en Jeroen van der Boom (zanger) maakten geweldige videoreportages door respectievelijk in de huid te kruipen van mensen met bijzondere beroepen, een webserie over het wel en wee van een fotomodel in New York en de aanloop naar het grote concert van de Toppers in de Amsterdam Arena. Alles gefilmd door de lens van de Huawei P10 smartphone. Life through a lens dus. Ook het nieuwe leven van voetbalster Anouk Hoogendijk als fashionmodel werd gevangen in de lens van Huawei en leidde zelfs tot de eerste covershoot (Viva) gemaakt met een smartphone.

Deze tamelijk spectaculaire content werd afgewisseld en aangevuld met meer praktische verhalen over fotografie met een smartphone en het vinden van de leukste hotspots in verschillende Nederlandse steden, alles uiteraard met direct bewijs van de kwaliteit van de Huawei P10. In de performancelaag werd met audience targeting, contextual targeting en behavioral (re)targeting gezorgd voor een relevante exposure van de doelgroep met bannering die ook de weg naar de retailer wees.

Welke bureaus waren betrokken bij de ontwikkeling en de uitvoering van de campagne?

Geen, het concept is door Sanoma|SBS ontwikkeld en uitgerold.

Welke media - en mediumtypes - zijn ingezet?

Leidend voor de mediakeuze is uiteraard de doelgroep geweest. Enerzijds op basis van demografie, anderzijds op basis van interessegebied. Gedefinieerde interessegebieden mode, lifestyle, sport, muziek en dergelijk. Nadruk van de mediainzet was online en social met Styletoday, Libelle TV, NU.nl, Viva en Kieskeurig.nl. De covershoot met Anouk Hoogendijk, hot spots en diverse overige artikelen zijn ook in print verschenen en op tv is bij SBS Shownieuws diverse malen aandacht besteed aan de vlog op social media van Jeroen van der Boom en is de P10 met billboards en TVC ondersteund. De performancecampagne is run of network ingezet en in 5 steden is het event A lot of fashion van Styletoday met een covershoot van Huawei met de P10 opgeluisterd.

Wat waren de resultaten?

Door middel van een trackingstudie is vastgesteld dat de spontane bekendheid van het merk Huawei gedurende de campagne met 45 procent is gestegen. De geholpen bekendheid groeide met 16 procent en de productbekendheid (Huawei smartphone) nam met 22 procent toe. Maar misschien het belangrijkste is wel dat de verkoop van de P10 10 procent hoger is dan de P9 in een vergelijkbare periode.

Wat is het laatste nieuws?

Het was de eerste keer dat Huawei in Europa (en wereldwijd geloof ik) een dergelijke intensieve samenwerking met een mediabedrijf is aangegaan, een pilot dus eigenlijk. Voor ons heeft branded content, zeker in combinatie met performance, zijn waarde meer dan bewezen!

www.consumer.huawei.com/nl

 

Lees hier alles over de Cross Media Awards 2018. 

 

Sponsors.
  • `
  • `
  • `
  • `
  • `

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie