[Interview] Erwin van Luit over zijn plannen bij New Skool Media
02-07-2018 11:42:20 Door: | Hits: 5809 | Tags:

New Skool Media is een uitgever van twintig mediamerken, waaronder een aantal titels die zijn overgenomen van Sanoma. Een van de grootste titels is Elsevier, dat werd overgenomen van Reed Business. Erwin van Luit kwam mee vanuit Reed Business en is sinds oktober 2017 CEO van New Skool Media.

Van Luit: “Ik ben meegekomen vanuit de verkoop van het Elsevier Weekbladportfolio en ben toen een tijd lang directeur geweest van de werkmaatschappij binnen New Skool Media waarin dat was ondergebracht. Op 1 oktober hebben de aandeelhouders gevraagd of ik de CEO-rol op mij wilde nemen van de hele club. Dat doe ik met heel veel plezier en ik denk dat het ook goed is om het op deze manier te doen, omdat het ons de mogelijkheid geeft alle merken binnen New Skool Media met elkaar te verbinden.”

Vanuit de Quadia Studio's in Hilversum heeft het Nederlands MediaNetwerk een boeiend gesprek met Erwin van Luit over  het portfolio van New Skool Media, de tijdschriftenbranche in het tijdperk van digitalisering en de ambities van Van Luit met en binnen New Skool Media: focus op het huidige portfolio en minder op acquisitie van nieuwe merken.

Van Luit: “De opdracht vanuit de aandeelhouders was bij mijn aanstelling: winstgevendheid verhogen. In eerste instantie heb ik goed gekeken naar de organisatie en daar kosten uit gehaald, waardoor de winstgevendheid in 2017 al sterk vergroot werd. Daarnaast hebben we het portfolio geanalyseerd en op basis van een heleboel variabelen goed tegen het licht gehouden. Vanuit die analyse hebben we vier kwadranten gebouwd. Hoofdzakelijk hebben we de merken afgezet tegen hun groeipotentie en daadwerkelijke bijdrage in de vorm van marge. De merken die linksonder zijn geëindigd, worden aangepakt. Een aantal merken staken we, of hebben we al gestaakt, bij een aantal merken kijken we of verkoop interessant is en andere merken voegen we samen c.q. gaan we sterk verbeteren.”

Kijken!www.newskoolmedia.nl
www.elsevierweekblad.nl

www.reedbusinessmedia.com 

Bekijk nog veel meer interviews op Nederlands MediaNetwerk TV


www.nederlandsmedianetwerk.tv

 

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie