[Interview] Femmetje de Wind over Wayne Parker Kent
01-02-2017 10:25:00 Door: | Hits: 5678 | Tags:

Femmetje de Wind is auteur en een gevestigde naam in bladenland. Jackie, JFK, Miljonair Magazine… en met haar eigen uitgeverij WindPublishing creëerde ze de afgelopen zes jaar custom content en stond ze aan de wieg van onder andere WENDY. Nu werkt ze als Head of Publishing voor Wayne Parker Kent. We spreken haar over dit nieuwe avontuur.

Wat een stap Femmetje, vertel!

Je moet nooit te lang ergens zitten, althans ik niet. Vijf jaar is wel het maximum. Vernieuwing gaat gepaard met verandering. Voor mij niets bijzonders, maar aan de reacties om me heen merk ik dat mensen het spannend vinden. Ik wil mezelf altijd blijven ontwikkelen. Niet alleen zakelijk maar ook op persoonlijk vlak. In de basis ben ik ondernemer en ondernemen is eigenlijk niets anders dan steeds weer uit je comfort zone stappen. Dat doe ik nu ook.

Stond er een vacature open, ben jij op Wayne Parker Kent afgestapt, of zij op jou?

Ik was met Slaven (Mandic, red.) in gesprek over iets heel anders. We wilden samen een titel opzetten en toen vroeg hij mij of ik iemand wist voor deze nieuw te creëren functie. Hij schetste wat hij zocht en ik dacht meteen: wat een fantastische uitdaging. Ik zei: "Dat wil ik doen." Waarop hij regaeerde met dat ik de gedroomde kandidaat was. Toen was het dus min of meer beklonken, al hebben we daarna natuurlijk nog wel meerdere gesprekken gevoerd met onder andere zijn partners om te zien of het aan alle kanten klikte en klopte. 

Je wordt Head of Publishing. Wat houdt je functie precies in?

Bij WPK word ik verantwoordelijk voor de redactionele tak van het volledige titelportfolio. Wayne Parket Kent verwacht veel groei te halen uit het huidige portfolio. Dat betekent dat ik op zoek ga naar groeikansen en mogelijkheden om hun titels verder te versterken. Daarnaast word ik verantwoordelijk voor het aantrekken van bestaande merken die passen binnen de strategie van WPK. Zelf zullen we ook nieuwe uitgeefconcepten gaan ontwikkelen, daarmee gaan we nieuwe doelgroepen aanboren.

Wat zijn de plannen?

We gaan de komende periode ongeveer 9 nieuwe titels lanceren. Het zal jullie niet ontgaan zijn dat WPK een partij is die in de afgelopen jaren heel hard gegroeid is. Qua technologie en sales zijn ze hun tijd ver vooruit, maar op het gebied van contentontwikkeling is er door de snelle groei behoefte aan meer structurering en begeleiding. 

Je hebt de afgelopen jaren je eigen uitgeverij geleid. Wat gebeurt er met WindPublishing?

Dat wordt op een laag pitje voortgezet. Ik heb een paar klanten die ik graag wil blijven bedienen. Gelukkig beschik ik over een aantal goede freelancers die me daarin ondersteunen. 

Wat is het laatste nieuws?

We praten momenteel met een aantal bekende merken over gedeeltelijke of volledige acquisities. Welke dat zijn moeten we nog even voor ons houden, maar we beloven dat we jullie meer vertellen zodra we meer bekend kunnen maken.

www.wayneparkerkent.com

 

Lees ook Femmetje de Wind naar Wayne Parker Kent

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie