[Interview] Jeroen Esbeukman: TrucksNL zorgt ervoor dat iedereen meer, makkelijker en in minder tijd koopt en verkoopt
10-03-2022 10:17:56 Door: Saskia van Weert | Hits: 5417 | Tags:

Nederlands MediaNetwerk publiceert een serie interviews over special interest websites. Vandaag spreken wij Jeroen Esbeukman, Team Lead Marketing bij TrucksNL.

Dag Jeroen, kun jij TrucksNL introduceren?

TrucksNL is dé online marktplaats voor het verhandelen van tweedehands vrachtwagens, machines en bedrijfswagens. Zowel nationale als internationale handelaren van deze typen voertuigen en machines bieden hun handel aan op ons platform en maken gebruik van TrucksNL om nieuwe handel in te kopen. Tevens behoren eindgebruikers van deze voertuigen tot de kopende partijen die TrucksNL bezoeken. Bij TrucksNL zorgen we ervoor dat iedereen meer, makkelijker en in minder tijd koopt en verkoopt. Tegen de beste prijs, natuurlijk!

Hoe ziet de doelgroep eruit?

De doelgroep op TrucksNL is duidelijk een B2B-doelgroep. Onze adverteerders zijn handelaren in transportmiddelen, machines en bedrijfswagens, waar de kopers van de voorraad die wordt aangeboden veelal bestaan uit transporteurs, agrarische of bouwbedrijven en pakketdiensten.

Maandelijks ontvangen wij op TrucksNL ruim 500.000 unieke gebruikers, van wie zo’n 250.000 uit Nederland en Vlaanderen. Echter, onze doelgroep is niet gelimiteerd tot de bezoekers op TrucksNL. Door slimme samenwerkingen en data-analyses bereiken wij ook (ver)kopers die niet eerder van ons platform gehoord hebben.

Wat wil de websitebezoeker van TrucksNL?

Een TrucksNL-bezoeker wil eenvoudig en snel het voertuig of de machine vinden waar hij of zij naar op zoek is. Hierbij dient de aangeboden content relevant, goed gecategoriseerd en uitgebreid te zijn. Vervolgens wil een websitebezoeker van TrucksNL op een voor hem of haar geschikte manier contact kunnen opnemen met de verkoper. Bij ons kan dit dan ook op veel verschillende manier, zoals via e-mail, telefonisch of via WhatsApp.

Wat is er het afgelopen jaar gebeurd met jullie bereik?

In het afgelopen jaar zijn er flinke stappen gezet op het gebied van ons bereik. Door de inzet van onder andere een slimme SEO-strategie en het perfectioneren van vertalingen, in combinatie met een gerichte SEA-aanpak, hebben we ons bereik met 50 procent kunnen doen toenemen. Het bereik dat wij creëren en dus ook vergroten is daarnaast gericht op het bereiken van potentiële kopers voor onze adverteerders.

Hoe kijk je naar de ontwikkelingen in de online mediawereld en jullie zelf?

Online is er natuurlijk van alles gaande rondom het uitfaseren van third-party cookies. Ook bij TrucksNL bereiden we ons hierop voor, door relevante audiences vast te leggen op first-party cookie-basis. Hierdoor kunnen ook wij hoogwaardige marketingdiensten blijven leveren aan onze klanten. Dit kunnen wij doen door onze gebruikers te identificeren, profileren en activeren, waardoor wij deze bezoekers kunnen koppelen aan (offline) data. Ook werken wij aan inzichten in de zogeheten ‘vehicle journey’, zodat wij op basis van first-party data straks kunnen voorspellen waar wij voor onze klanten de volgende kopers van hun voertuigen kunnen bereiken, met als doel om de potentiële koper aan te kunnen bieden wat hij of zij nodig heeft.

Wat maakt jullie platform aantrekkelijk voor adverteerders?

Bij TrucksNL werkt een groep mensen die enorm begaan zijn met het succes van de voertuigadverteerders op ons platform. Ons doel is om voor al deze partijen te zorgen dat zij meer, makkelijker en in minder tijd kunnen verkopen. Hierdoor luisteren wij ook naar feedback uit de markt.

Recentelijk hebben wij ons volledige datamodel voor heftrucks op de schop gegooid, waarbij we de hulp en expertise van een paar vooraanstaande adverteerders hebben ingeschakeld. Men kan heftrucks nu dus vollediger en makkelijker invoeren op ons platform, waardoor er in minder tijd meer verkocht kan worden. Op de achtergrond zijn we ook al bezig om dit proces door te voeren voor vrachtwagen trekkers, én we hebben recentelijk de nieuwe categorie veehouderij toegevoegd. Wat dit laat zien, is dat wij luisteren naar onze klanten en er met elkaar hard aan werken om TrucksNL nóg beter te maken.

Naast dat wij advertentieruimte bieden aan de verkopers van voertuigen, zijn wij ook zeker interessant voor adverteerders die diensten of andere producten onder de aandacht willen brengen bij onze doelgroep. Bedrijven kunnen TrucksNL bijvoorbeeld inzetten om specifieke doelgroepen te bereiken via een breed scala aan tools en kanalen (denk aan socials, DV360, Criteo enzovoort) of om een-op-een communicatie aan te gaan met potentiële klanten (bijvoorbeeld via e-mail). Zo hebben wij onder andere audiences beschikbaar van personen met een interesse in leasing, of een koopintentie op gebruikte vrachtwagens. Voor adverteerders kunnen wij met ons ervaren marketingtteam campagnes opzetten om deze doelgroepen te bereiken en te activeren.

Hoe kijk je aan tegen de samenwerking met [M]media?

Wij werken nu sinds begin 2021 samen met [M]media. Met [M]media hebben wij een professionele partij in de armen genomen die op transparante wijze voorziet in onze online-advertisingbehoeften. Ze denken mee over hoe we de plaatsing van ad slots kunnen optimaliseren, hebben een tech-team dat klaarstaat als we problemen hebben en helpen hun klanten een optimaal bereik te geven binnen een zeer specifieke context, met een ruim volume.

Wat is het laatste nieuws?

TrucksNL is een constant ontwikkelend platform dat maandelijks ruim een half miljoen bezoekers trekt van over de hele wereld. Met de dag wordt duidelijker welke bedrijven en entiteiten zich op ons platform bevinden, waardoor TrucksNL een enorm relevant platform is voor adverteerders. Door geavanceerde targetingmogelijkheden binnen een niche, is het mogelijk om zeer specifieke doelgroepen te bereiken op of via TrucksNL. TrucksNL wordt steeds meer een datagedreven bedrijf dat, door de inzet van slimme tooling zoals een CDP, steeds beter in staat is om websitebezoekers te identificeren, profileren én activeren. Met uiteindelijk doel om deze mensen een persoonlijke, op hen afgestelde ervaring te kunnen geven.

Hierdoor is TrucksNL niet langer enkel een zeer geschikt platform voor adverteerders van voertuigen om hun handel te verkopen, maar zijn we tevens in staat om (branche gerelateerde) derde partijen van relevante data te voorzien en via de premium kanalen die wij beschikbaar hebben een-op-een te laten communiceren met hun potentiële klanten.

TrucksNL maakt deel uit van het portfolio van [M]media. Met meer dan 100 verschillende websites en apps bereikt [M]media ruim 10 miljoen mannen en vrouwen per maand in het hart van de doelgroep. Daarmee hebben ze het sterkste mannen- en vrouwennetwerk van Nederland. Afhankelijk van de campagnedoelstelling kijken ze naar de sterkste advertentieoplossing binnen het eigen netwerk. Een one-stop-shop om mannen en/of vrouwen digitaal te bereiken. Alles voor een krachtig resultaat.

www.trucks.nl
www.mmedia.nl

Lees ook:

[Interview] Barbara van Erp (Snippet Media): Niemand komt ervoor uit dat ze eigenlijk gelezen worden door 50+

[Interview] Felix van der Kooi (Voetbalmedia BV): Voetbal.nl is de onmisbare app voor amateurvoetballers, hun ouders en fans

[Interview] Mark Termeer (IEX Group): Wij helpen consumenten meer rendement uit hun beleggingen te halen

[Interview] Chris Riemens: Als je de mannen in Nederland wilt bereiken, dan kun je eigenlijk niet om FHM heen

En verder:

[Interview] Bart Nijman (GeenStijl.nl): Wij scheiden zin van onzin, zonder braaf achter de overheid aan te lopen
[Interview] Sjoerd Valkering (Indeleiderstrui): Wij brengen al het nieuws, van akkefietjes tot mooie momenten op de fiets
[Interview] Dennis Schouten (Voetbalflitsen.nl): We bieden het laatste voetbalnieuws en lopen met onze tools voorop op social media
[Interview] Roy Keijsers en Arjan Kropman: Op Autowereld.com vindt de lezer vaak antwoord op belangrijke vragen

[Interview] Tim Biesbrouck: Motorsport.com biedt een schat aan kennis, contacten en exclusieve informatie

[Interview] Paul Bongers en Gwenn de Graaf (Datumprikker): We staan te springen om mensen weer bij elkaar te brengen

[Interview] Ruud Dimmers: RacingNews365 heeft de meeste exclusieve content over de Formule 1

[Interview] Michael Ras: Bezoekers waarderen de positief-kritische tone of voice van Autoblog.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie