[Interview] John Olivieira over de Publieke Omroep Amsterdam, orde op zake stellen en klaar zijn voor de toekomst
12-10-2020 11:36:00 Door: Saskia van Weert | Hits: 8037 | Tags:

John Olivieira is zelfstandig strategic business consultant. Eerder was hij onder meer algemeen directeur van de Publieke Omroep Amsterdam. Op de bank bij Bas Vlugt vertelt hij over zijn werk voor de Publieke Omroep Amsterdam en andere uitdagingen.

John Olivieira: “Mijn opdracht was drieledig: concessies binnenhalen. Toen ik daar binnenkwam, was er ook een andere partij die publieke omroep wilde worden. Het zag er voor het eerst naar uit dat we de licentie zouden verliezen, dus het was megaspannend. Verder moest ik de governance op orde stellen rondom de samenwerking met NH Media. En de derde opdracht was een strategisch plan, klaar zijn voor de toekomst.”

Het gesprek gaat over het traject rond het verlengen van de licentie, de rol van corona en klaar zijn voor de toekomst: “De grootste uitdaging voor de publieke omroepen is verandering van het mediagedrag van het publiek. Het risico waar ze voor staan, is dat het publiek ouder wordt. Want de mediaconsumptie van het jongere publiek is danig veranderd.”

Kijk dit interview hier:

www.johnolivieira.nl
www.quadia.com

Bekijk nog veel meer interviews op Nederlands MediaNetwerk TV

www.nederlandsmedianetwerk.tv

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie