[Nederlands MediaNetwerk TV] Majella van Raalte over Beautiful Minds
20-11-2018 11:04:00 Door: | Hits: 4641 | Tags:

Beautiful Minds is een design agency in Amsterdam. Ze ontwikkelen design en emotional content door middel van smart IT. Majella van Raalte is partner en Creative Director van Beautiful Minds.

Van oorsprong is Beautiful Minds een traditioneel huisstijlbureau, maar dat is de laatste tijd aan het veranderen. Huisstijlen worden steeds meer een worsteling voor opdrachtgevers, waarbij een toename van regels leiden tot het verliezen van de identiteit. Beautiful Minds past design thinking toe, dit is nodig om de huisstijl opnieuw te definiëren. Er is een transformatie doorgemaakt van grafische vormgeving naar digitale producties. 

"We beginnen met design thinking, en dan worden we een soort fly on the wall. We gaan kijken wat er nou écht binnen die organisatie gebeurd, en dan zien we dat bij veel communicatiemensen de problematiek niet ligt bij het logo, maar dat het meer gaat om de belevingswereld van het merk", aldus Majella van Raalte.

Dit proberen ze te doen door oprechte aandacht te schenken aan de opdrachtgevers en door hen te betrekken bij het hele proces, zo proberen ze "magie op te zoeken in uniciteit". 

Soms kan het nog lastig zijn om het (financiële) effect van design uit te drukken. Als een product op de lange duur overleeft in de markt, heeft design daar absoluut een aandeel in. Toch moet ze vaak het nut van design uitleggen, in die zin zou het handig zijn als de waarde van design beter uitgedrukt zou kunnen worden.

Voor de komende jaren wil Majella van Raalte graag echte emotie opwekken, door middel van design.

 

www.beautifulmindsamsterdam.nl

 
Bekijk nog veel meer interviews op Nederlands MediaNetwerk TV

www.nederlandsmedianetwerk.tv

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie