[Interview] Mark Termeer (IEX Group): Wij helpen consumenten meer rendement uit hun beleggingen te halen
03-01-2022 15:10:00 Door: Saskia van Weert | Hits: 5840 | Tags:

Nederlands MediaNetwerk publiceert een serie interviews over special interest websites. Vandaag spreken wij Mark Termeer, CEO van de IEX Group, sinds 1999 uitgegroeid tot het grootste onafhankelijke online platform met informatie voor beleggers.

Dag Mark, kun jij IEX introduceren?

IEX Group NV is een beursgenoteerde onderneming met de grootste beleggerscommunity van Nederland en Vlaanderen met meer dan twintig platforms, waaronder IEX.nl, Beurs.nl, Beleggen.nl, Belegger.nl, Beursduivel.be enzovoort.. Hiermee bereiken wij maandelijks meer dan twee miljoen unieke beleggers. Zeventig procent van de omzet komt uit advertising en partnerships, en dertig procent uit abonnementen op beleggingsadviezen. Onze missie is om de kennis en kunde op het gebied van beleggen te vergroten, waarmee consumenten meer rendement uit hun beleggingen kunnen halen.

Hoe ziet jullie doelgroep eruit?

De doelgroep bestaat uit een hoog opgeleide en koopkrachtige consumenten in de leeftijd van 25-65 jaar, die geïnteresseerd zijn in financieel economisch nieuws.

Wat wil de websitebezoeker van de sites van IEX?

Circa twee miljoen huishoudens beleggen in aandelen. Als je zelf belegger bent, wil je geholpen worden met kennis en expertise om zelf te kunnen bepalen welk bedrijf het beste bij je past of welk aandeel de meeste groeipotentie heeft. Deze informatie en inzichten bieden wij onder meer met onze platforms.

Hoe kijk je terug op 2021 in zakelijk opzicht?

2021 was ondanks alle beperkingen omtrent Covid-19 een uitstekend jaar voor IEX Group, met een mooie omzetgroei mede door een substantiële stijging van het aantal abonnementen. Als beursgenoteerde onderneming communiceren wij alleen cijfers op de gezette momenten in het jaar begeleid door een formeel persbericht.

Cryptovaluta en beleggen daarin zijn sterk in opkomst. Welke impact heeft dit op jullie platform?

Consumenten volgen vaak de trends, zo ook die van cryptovaluta waarin mensen hun geld beleggen. Wat veel mensen niet beseffen is dat crypto’s geen onderliggende waarden hebben, zoals omzet en winst, wat wel het geval is bij aandelen in ondernemingen. Hierdoor is de volatiliteit van crypto’s enorm groot en dus ook risicovol. Onze taak is consumenten te helpen met hun beleggingsbeslissingen en daar horen cryptovaluta ook bij. Vandaar dat wij de belangrijkste 150 cryptovaluta realtime volgen en hier wekelijks meerdere artikelen aan wijden.  

Wat maakt IEX aantrekkelijk voor adverteerders?

Een groot uniek bereik van maandelijks twee miljoen koopkrachtige en hoogopgeleide consumenten met 40 miljoen pageviews wordt als zeer aantrekkelijk gezien voor veel adverterende merken en diensten.

Hoe kijk je naar de samenwerking met [M]media?

Na een heroriëntatie zijn wij vorig jaar een samenwerking gestart met [M]media om onze ad sales verder te professionaliseren en de marktdruk te vergroten. Met IEX Media hebben zij hun portfolio kunnen uitbreiden met twintig platforms op het gebied van financieel en economisch nieuws. [M]media heeft een ervaren salesteam met veel kennis en expertise en een groot netwerk onder mediabureaus en adverteerders. De samenwerking verloopt zeer succesvol en hiermee versterken wij elkaar.

Wat is het laatste nieuws?

Dat onze nieuwe IEX apps deze maand live gaan en dat wij vanaf dit jaar ook behaviour and contextual targeting aanbieden voor adverteerders.

IEX Group maakt deel uit van het portfolio van [M]media. Met meer dan 100 verschillende websites en apps bereikt [M]media ruim 10 miljoen mannen en vrouwen per maand in het hart van de doelgroep. Daarmee hebben ze het sterkste mannen- en vrouwennetwerk van Nederland. Afhankelijk van de campagnedoelstelling kijken ze naar de sterkste advertentieoplossing binnen het eigen netwerk. Een one-stop-shop om mannen en/of vrouwen digitaal te bereiken. Alles voor een krachtig resultaat.

www.iexgroup.nl
www.mmedia.nl

Lees ook:

[Interview] Chris Riemens: Als je de mannen in Nederland wilt bereiken, dan kun je eigenlijk niet om FHM heen
[Interview] Bart Nijman (GeenStijl.nl): Wij scheiden zin van onzin, zonder braaf achter de overheid aan te lopen
[Interview] Sjoerd Valkering (Indeleiderstrui): Wij brengen al het nieuws, van akkefietjes tot mooie momenten op de fiets
[Interview] Dennis Schouten (Voetbalflitsen.nl): We bieden het laatste voetbalnieuws en lopen met onze tools voorop op social media
[Interview] Roy Keijsers en Arjan Kropman: Op Autowereld.com vindt de lezer vaak antwoord op belangrijke vragen

[Interview] Tim Biesbrouck: Motorsport.com biedt een schat aan kennis, contacten en exclusieve informatie

[Interview] Paul Bongers en Gwenn de Graaf (Datumprikker): We staan te springen om mensen weer bij elkaar te brengen

[Interview] Ruud Dimmers: RacingNews365 heeft de meeste exclusieve content over de Formule 1

[Interview] Michael Ras: Bezoekers waarderen de positief-kritische tone of voice van Autoblog.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie