[Interview] Roel Kooi over het structureren van PilotStudio
22-01-2018 10:42:00 Door: | Hits: 10093 | Tags:

PilotStudio heeft zich in vijf jaar tijd ontwikkeld tot een allround mediabedrijf. Roel Kooi komt Ewart van der Horst als zakelijk directeur helpen om de ambitieuze plannen in goede banen te leiden. We spreken Kooi over die plannen.

Hallo Roel. Allereerst gefeliciteerd met je aanstelling bij PilotStudio. Vanuit wie kwam het initiatief?

Ewart vroeg of ik aan boord kwam. Iedereen die hem kent, weet dat hij moeilijk is te weerstaan als hij iets wil.

Je hebt een behoorlijke staat van dienst. Hoe is je loopbaan tot nu toe verlopen?

Mijn werkzame leven in de mediawereld is tot op heden geweldig geweest! De eerste tv-productie begin jaren 90 was het VARA-reisprogramma De wereld van Boudewijn Büch. In 1997 stapte ik in startup Palazzina Productions waarmee we succesvol waren met internationale series voor Discovery Channel en National Geographic én in 2005 de eerste dagelijkse talkshow voor omroep MAX produceerden: Max en Chaterine. 

In 2006 was ik één van de oprichters van Tuvalu Media en 2013 verkocht ik mijn belang in Tuvalu met het idee om eens te gaan reizen als toerist in plaats van programmamaker. Dat is niet helemaal gelukt… Werkzaamheden voor OTP (branchevereniging voor tv-producenten) en de TV Academy zorgden dat ik toch telkens terugkwam naar Nederland. In oktober 2014 nam ik een belang in Formula Once, uitgever van autosportblad RTL GP Magazine. Voor je het weet, heb je weer genoeg te doen.

Je kent Van der Horst al langere tijd. Op welke manier hebben jullie met elkaar te maken gehad de afgelopen jaren?

Ewart kwam na zijn periode bij DWDD in 2009 naar Tuvalu. We maakten samen programma’s voor onder meer de KRO, VARA, NTR en Het Gesprek. Voor Het Gesprek moesten we voor een onvoorstelbaar laag budget produceren. Als je dan het maximale eruit haal, schept dat wel een band moet ik zeggen. Ewart en ik zijn altijd in contact gebleven, zeker toen hij met PilotStudio aan het bouwen was aan zijn eigen bedrijf. Toen we met RTL GP Magazine televisie gingen maken, kon ik weer met Ewart co-produceren. Dat was geweldig!

Waaruit bestaat je takenpakket bij PilotStudio?

Dat is niet vastomlijnd. Ewart is eindverantwoordelijk voor inhoudelijke ontwikkeling van programma’s en de verkoop daarvan en ook voor de ontwikkeling van de online platforms. Manon van Alten zorgt voor de uitvoering en ik werk nu aan de de structuur die nodig is opdat het bedrijf zich verder kan ontwikkelen. Van faciliteiten tot financiën en van creatie tot sales.

Je kunt gelijk aan de slag. Er staan behoorlijk wat projecten op de planning voor 2018. Wat kunnen we dit jaar van PilotStudio verwachten?

Je mag zeker wat verwachten van PilotStudio, maar ik kan daar nu niet meer over zeggen dan dat we volop bezig zijn. Het is altijd aan de zenders om hierover te communiceren, dus ik zou zeggen: hou dat in de gaten. Op het gebied van de online platforms werken we aan de inrichting en uitbreiding van de bestaande titels Amayzine.com, Franska.nl en FavorFlav.com en nieuwe titels die in de loop van dit jaar gelanceerd worden, zoals Falder.nl.

Is er ook werk aan de winkel als het gaat om lopende titels en projecten?

Uiteraard gaan we door met Jinek op de NPO. Voor RTL 4 maken we een nieuwe serie Beste Kijkers, die overigens een Belgische versie kent voor de zender VTM. RTL GP Magazine komt terug met een derde serie op RTL7, de Meesterwerken met Paul Witteman staat in de planning en natuurlijk de televisie-events De Avond van de Filmmuziek (BNNVARA) en de Avond van de Jazzmuziek (NTR).

Wat is het laatste nieuws?

Komende vrijdag, 26 januari, is De Avond van de Jazzmuziek in Koninklijk Theater Carré. Haast je naar www.carre.nl want de kaarten zijn bijna uitverkocht!

www.pilotstudio.tv

Lees ook: Roel Kooi zakelijk directeur PilotStudio

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie