[Interview] Ruud Dimmers: RacingNews365 heeft de meeste exclusieve content over de Formule 1
13-04-2021 10:40:00 Door: Saskia van Weert | Hits: 10415 | Tags:

Nederlands MediaNetwerk publiceert een serie interviews over special interest websites. Vandaag spreken wij met Ruud Dimmers, eigenaar van RacingNews365.

Dag Ruud, kun jij RacingNews365 introduceren?

RacingNews365 is het grootste autosportplatform van Nederland, waarop de Formule 1 centraal staat. We zijn sinds onze start in 2015 razendsnel gegroeid en die groei zet nog altijd door en ook dit jaar verwachten we alle records te gaan verbreken. Sinds medio januari hebben we daarnaast een Engelstalige versie van onze site gelanceerd. Ook in dit zeer competitieve speelveld groeien we razendsnel.

Hoe ziet de doelgroep eruit?

Zo’n 75 procent van onze bezoekers is man, iets wat niet geheel verrassend is. Autosport is vaak toch een mannen business, maar 25 procent van de traffic is toch al van het vrouwelijk geslacht en dat is een leuke ontwikkeling. We zien ook steeds meer vrouwen op de tribunes bij de races.

Veel van onze bezoekers volgen de F1 al jaren, maar natuurlijk zijn er ook de nodige mensen bij die de sport dankzij Max Verstappen enthousiaster zijn gaan volgen.

Wat wil de websitebezoeker van RacingNews365?

Belangrijk voor de fans is dat ze goed, kwalitatief en exclusief nieuws krijgen. Wij bieden de fans dit alles en ik durf wel te stellen dat er geen enkel ander platform in Nederland, en ook daarbuiten, zoveel exclusieve content heeft als RacingNews365.

De kracht van onze content, website en zeer gepassioneerde redactie zorgt ervoor dat we een superformule neergezet hebben. Als redacteur of journalist ben je ook een soort entertainer, mensen zoeken vermaak – informatief vermaak en soms ook gewoon luchtigere content.

Wat heeft 2020 gedaan met het bereik van RacingNews365?

Het was in maart wel even slikken voor ons, net als voor de rest van de wereld. Opeens geen Grand Prix’ meer, geen F1-seizoen en grote vraagtekens over wat ons als organisatie en de gehele wereld te wachten stond. De paniek in de wereld was groot, onze inkomstenbronnen vielen ineens bijna weg: adverteerders trokken wereldwijd aan de noodrem en het F1-seizoen was er ineens niet meer.

Samen met het team hebben we ons op bijzonder goede wijze door het tweede kwartaal heen geslagen. Met veel goede en unieke content, met verrassende stukken en invalshoeken. Met passie, energie en er voor elkaar zijn. Dit is ook wat ons team zo uniek maakt en wat mij zo trots maakt op de medewerkers: ze vormen RacingNews365.

Complimenten voor jullie prachtige podcast! Heb je daar als uitgever veel plezier van?

Zeker! Als F1-kenner is het altijd leuk om deel te nemen aan de podcast en deze samen met Tom Coronel wekelijks te vertolken. Dat doen we ook gewoon op onze geheel eigen wijze. We praten vanuit onze kennis en passie en steken onze mening ook niet onder stoelen of banken. We hebben slechts een marginaal script, doen een one-taker en hebben daar veel plezier in.

Wat zijn jullie ambities met events post-corona?

RacingNews365 is al veel meer dan alleen een website en dat zal in de toekomst nog duidelijker worden. Vorig jaar hebben we een Grand Prix Experience georganiseerd. 750 man kon in het zomertheater in Den Bosch de GP van België kijken en het was een doorslaand succes. De tickets waren zeer snel uitverkocht en dat smaakt naar meer! Daarnaast zijn er ook nog diverse events voor zowel racefans als zakelijke relaties die in de pijplijn zitten.

Wat maakt RacingNews365 aantrekkelijk voor adverteerders?

De combinatie van wie we zijn, waar we voor staan, de talloze mogelijkheden om samen te werken en natuurlijk 3 miljoen unieke bezoekers per maand!

Bij RacingNews365 is voor een adverteerder bijna alles mogelijk. We kunnen volledige custom made campagnes opzetten, kunnen complete games bouwen samen met onze partner TDE, maar ook voor de meer standaardzaken als advertorials en bannering zijn legio mogelijkheden. Met de Grand Prix van Imola lanceren we een custom made pitstop-game. Tienduizenden mensen gaan deze spelen op hun telefoon. Een perfect voorbeeld van branded content die vermakelijk is en volop kansen biedt voor een adverteerder.

Daarbij gaan we ook een uitdaging niet uit de weg en geven we ook garanties af op targets zoals het aantal gelezen berichten of clicks. Daarbij durf ik wel te stellen dat we altijd zeer ruim boven de in de markt geldende targets scoren.

Ik daag bedrijven dan ook uit om eens van de gebaande paden af te wijken. Ga de uitdaging aan om gezamenlijk campagnes op te zetten die passen bij je doelgroep, die impact hebben en die verrassend en vernieuwend zijn.

Wat is het laatste nieuws?

Het schijnt dat er een Nederlander genaamd Max Verstappen dit jaar wereldkampioen wordt. 2021 kan weleens het jaar worden dat de aandacht voor Formule 1 in Nederland nog verder explodeert. Als Max iedere race kan strijden voor de zege en zelfs de wereldtitel dan wordt het een gekkenhuis! 

 

RacingNews365 maakt deel uit van het portfolio van [M]media. Met meer dan 90 verschillende websites en apps bereikt [M]media ruim 10 miljoen mannen en vrouwen per maand in het hart van de doelgroep. Daarmee hebben ze het sterkste mannen- en vrouwennetwerk van Nederland. Afhankelijk van de campagnedoelstelling kijken ze naar de sterkste advertentieoplossing binnen het eigen netwerk. Een one-stop-shop om mannen en/of vrouwen digitaal te bereiken. Alles voor een krachtig resultaat.

www.racingnews365.nl
www.mmedia.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie