[Interview] San Fu Maltha over wat er mis is in de Nederlandse filmindustrie
18-07-2017 10:41:00 Door: Bas Vlugt | Hits: 25792 | Tags:

San Fu Maltha is oprichter van filmproductiebedrijf Fu Works Productions, producent van vele documentaires, televisieprogramma's en vooral films, waaronder Zwartboek, Costa, Phileine zegt sorry, Alles is Liefde, Tirza en Een echte Vermeer.

Tijdens een bijzonder boeiend en op momenten een ronduit verontrustend gesprek met het Nederlands MediaNetwerk legt San Fu Maltha uit waarom het veel interessanter is om films te produceren in België dan in Nederland. En dat daarom de Belgische filmindustrie floreert - net zoals de Franse en de Deense dat doen - en de Nederlandse dus niet.

De paradox is dat het in Nederland heel goed gaat met het mediumtype bioscoop en daarom ook met bioscoopexploitanten. Met de Nederlandse filmindustrie is het echter slecht gesteld. Met de producenten en daarom met de distributeurs en daarom met de hele industrie; van scenaristen tot acteurs tot regisseurs. De komst van Netflix en de rol die Netflix speelt en mag spelen, wil ook niet helpen.

Nadat San Fu heeft uitgelegd wat er mis en hoe dat komt, legt hij uit wat er moet gebeuren om het tij te keren en welke rol producenten, distributeurs, bioscoopexploitanten en overheid daarin kunnen en - indien noodzakelijk - moeten spelen.

Kijken!

 

www.fuworks.com
www.quadia.com


San Fu Maltha spreekt op 20 september op The Producers' Conference 2017 op het  Nederlands Film Festival

 

Bekijk op Nederlands MediaNetwerk TV ook de interviews met


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie