Startup Competitie 1 jaar later: Moodus
04-02-2020 10:05:57 Door: Saskia van Weert | Hits: 4491 | Tags:

Moodus was een van de winnende startups van de Startup Competitie 2019. Hoe ging het verder met het bedrijf van Ahmed Ali en Tim Smit. We vragen het ze.

Fris ons geheugen eens op: wat doet je bedrijf?

Met innovatieve tools brengen wij snel, eenvoudig en volledig inzicht in het geluk, de behoeften en meningen van klanten

Hoe kijk je terug op je deelname aan de Startup Competitie?

Voor ons was het zeer waardevol. We hebben daar ons netwerk uitgebouwd en hebben eerste contacten gelegd met potentiële klanten. Het event zelf en de media-uitingen hebben ons publiciteit opgeleverd waar we veel aan hebben gehad. Daarnaast was het zeer leerzaam om op een groot podium te pitchen.

Hoe is het jaar 2019 voor jullie verlopen, zakelijk gezien?

2019 is een goed jaar voor ons geweest. We hebben de eerste investeringsronde afgerond, zijn actief in alle sectoren waarop wij focussen (musea, onderwijs, facilitair en gezondheidszorg) en het bedrijf is klaar voor verdere groei. Zoals elke startende bedrijf hebben we ook lastige periodes gekend, maar door vol te houden, te blijven innoveren en geloof te hebben in ons product hebben we het bedrijf daar gebracht waar we graag wilden zijn.

Hoe staan de zaken er nu voor?

2020 staat in het teken van verder groei en verbreden van ons markt. Dit jaar gaan we ons product ook in de retail lanceren en verwachten daar heel veel van. Ook ons partnerprogramma, waarbij we Moodus hard- en software leveren aan consultancy en onderzoeksbedrijven, gaan we verder vormgeven en uitbreiden. Daarnaast zijn we net begonnen met de volgende investeringsronde en hopen dit in Q2 af te ronden. Investering hebben we vooral nodig voor marketing en sales.

Welke ambities heb je met je bedrijf?

Onze ambitie voor komend jaar is verdere groei in Nederland. Daarnaast willen we onze eerste stappen in België zetten. Ook willen we graag goed personeel aan ons binden. Het is met de huidige markt best lastig om gekwalificeerde mensen te vinden. Zeker als het gaat om programmeurs. Daarom kijken we ook buiten Nederland nu. 

Welk advies zou je andere startups willen geven?

Blijf innoveren! Wat vandaag een innovatief product is morgen mainstream.

www.moodus.com/

Lees ook:

[Interview] Startup Competitie 1 jaar later: Voicebranding
[Interview] Startup Competitie 1 jaar later: 5PM
[Interview] Startup Competitie 1 jaar later: RapidPricer
[Interview] Startup Competitie 1 jaar later: Microphone Media

Startup Competitie 2020: geef je op!

Op woensdag 15 april vindt het Cross Media Congres 2020 plaats in Amsterdam. Op dit congres spreken onder meer de 5 beste Nederlandse media- en marcom-startups van dit moment; zij zijn de winnaars van de Startup Competitie 2020. Ben of heb jij een startup in media en/of marcom? Meld je dan nu aan!

Stuur een mail aan Bas Vlugt waarin je jouw startup kort voorstelt.

Mail: bas@nederlandsmedianetwerk.nl.

Meer info lees je hier!

 

 

Sponsors.
  • `
  • `
  • `
  • `
  • `