[Startups] Karim Akhlal over Recrout
16-01-2017 13:06:00 Door: | Hits: 7236 | Tags:

Nederlands MediaNetwerk doet een serie interviews met startups. De beste startups krijgen een uitnodiging om te komen spreken op het Cross Media Congres 2017 op 19 april in het Compagnietheater in Amsterdam. Vandaag spreken we Karim Akhal, oprichter van Recrout.

Wat is Recrout?

Recrout is een intelligent online carrière platform waarop werkgevers kunnen matchen met hoogopgeleide studenten, starters en young professionals op basis van persoonlijkheidsprofielen zonder tussenkomst van allerlei onnodige schakels.

In tegenstelling tot de traditionele manier waarbij een nietszeggend cv centraal staat, kijken wij voornamelijk naar de match op basis van talent en persoonlijkheid. Wij stellen dus niet de vraag of iemand de juiste trefwoorden zijn/haar cv heeft staan. Maar wij stellen de objectieve vraag of iemand de juiste competenties en houding bezit om een specifieke functie succesvol uit te kunnen oefenen en het juiste gedrag vertoont dat past bij een specifieke bedrijfscultuur.

Waarom ben je Recrout begonnen?

Veel jonge talenten vinden het erg moeilijk om te bepalen waar ze goed in zijn, waar hun talent ligt en welke organisaties hen de beste kansen op succes kan en wil bieden. Tegelijkertijd vinden veel werkgevers het erg lastig om de juiste jonge talenten te bereiken, te werven en te binden. Daarnaast zijn zowel werkzoekenden als werkgevers enorm veel tijd, energie en geld kwijt aan werving en selectie. 

Young professionals vinden vaak de sollicitatieprocedures veel te omslachtig en ouderwets, zijn maanden lang bezig met het versturen van sollicitatie brieven, vinden het opstellen van een goed cv erg lastig en worden vanuit de onderwijsinstellingen niet altijd goed voorbereid op het voeren van gesprekken. Uiteindelijk ontdekken ze vaak dat ze toch niet de juiste plek hebt gekozen omdat de cultuur niet bij je past of het werk geen voldoening oplevert. Het feedbackproces naar sollicitanten kost onnodig veel kostbare uren en dan moet je vervolgens op basis van traditionele systemen maar bekijken wie je uiteindelijk wilt spreken een contract aanbied op basis van een cv en een onderbuik gevoel. Het is een achterhaald idee dat we mensen nog steeds selecteren of juist uitsluiten op basis van een velletje papier waar wat trefwoorden op staan. Organisaties zijn al bezig om mensen naar Mars te brengen terwijl wij op aarde nog steeds niet eens weten hoe we mensen correct moeten waarderen. 

Waar is Recrout gevestigd?

Recrout is gevestigd in de omgeving van Schiphol, wij gaan naar alle waarschijnlijkheid binnenkort verhuizen naar een locatie bij een van de grootste organisaties van de wereld als startup in residence, erg spannend maar daarover mag ik nu helaas nog weinig zeggen.

Van wie is Recrout?


Ik ben de oprichter van Recrout. Recrout heeft twee aandeelhouders waarvan ik de grootste aandeelhouder ben.

Hoe is Recrout gefinancierd?


Recrout is volledig uit eigen middelen gefinancierd. We doen er alles aan om dat zo lang mogelijk zo te houden totdat we op een moment zijn aangekomen dat we kunnen vragen wat we willen aan wie we dat willen. We houden niet van investeerders die denken een opportunistische slag te kunnen slaan bij startups. 

Wat kan Recrout dat andere bedrijven in de branche niet kunnen?


Recrout streeft een arbeidsmarkt na waarin mensen op basis van hun talenten werk verrichten wat het best bij hen past. Wij geloven dat mensen die werken vanuit hun talenten de mensen zijn die het meest gemotiveerd meest productief en uiteindelijk het meest succesvol zijn. Het zijn de mensen die het verschil maken, niet een velletje papier waarop staat aan welke onderwijsinstelling je een diploma hebt behaald.

In tegenstelling tot de traditionele methodes hanteren wij een veel wetenschappelijker model om op basis van intelligente data en slimme software een voorspelling te doen over de best mogelijke match tussen werkgever en sollicitant. Op basis van psychologische kenmerken en fit met de bedrijfscultuur. Werkgevers kunnen bij ons via een eenvoudig platform enorme tijdswinst behalen, de kosten met een factor tien reduceren en uiteindelijk op basis van wetenschappelijk onderbouwde theorieën meer duurzame matches realiseren.

Wat heeft Recrout nodig om te kunnen groeien?


Vooral nog meer interessante werkgevers die voor onze young professionals mooie vacatures hebben. We gaan het komend jaar ook meer de publiciteit opzoeken om onszelf onder de aandacht te brengen van een groot publiek. Een media partner met een groot bereik zou ze- ker kunnen helpen ons doel te bereiken.

Wat kunnen we van Recrout verwachten in 2017
? 

Wij gaan het komende jaar duizenden gedreven young professionals met hun carrière proberen te helpen in samenwerking met internationale en nationale organisaties en onze samenwerkingspartners.

We starten in 2017 samenwerkingsverbanden met een aantal hogescholen. Ook gaan we actief bijdragen aan een adaptieve arbeidsmarkt met onze regionale partners. Wij gaan werkgevers nog beter helpen om medewerkers te selecteren die het meest aan de organisatorische doelstellingen zullen bijdragen. De recruitmentmarkt zal in 2017 definitief ontdekken dat wij een nieuwe norm neerzetten om mensen te helpen bij gericht sturing geven aan hun carrière

Wat zijn de ambities van Recrout?

Wij willen over vijf jaar de norm zijn binnen de online recruitment en willen tegen die tijd onze entree hebben gemaakt op een aantal andere Europese landen. De uiteindelijke droom is een krachtig Europees data gedreven platform dat kan concurreren met de Amerikaanse tech bedrijven. Een platform waar miljoenen mensen met veel plezier gebruik van maken.

www.recrout.com

 

Nederlands MediaNetwerk doet een serie interviews met startups. De beste startups krijgen een uitnodiging om te komen spreken op het Cross Media Congres 2017 op 19 april in het Compagnietheater in Amsterdam.

Word lid van de LinkedIn Groep Dutch Startup Network

Ben jij een startup en wil jij ook een interview in deze serie, meld je dan aan!

 

Lees ook: 

[Startups] Jean Witteveen over Eccentrade

[Startups] Louaie El Rowidi over CABTURE
[Startups] Ferdinand ten Kate over Ferander Bamboefiets
[Startups] Marja Silvertant over Feli
[Startups] Karim Akhlal over Recrout


 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie