[Interview] Martin van den Bosch: WielerFlits wil elke dag waarde toevoegen voor onze bezoekers
25-04-2022 08:52:00 Door: Saskia van Weert | Hits: 3763 | Tags:

Nederlands MediaNetwerk publiceert een serie interviews over special interest websites. Vandaag spreken wij Martin van den Bosch, uitgever bij WielerFlits.

Dag Martin, kun jij WielerFlits introduceren?

WielerFlits is het grootste online wielerplatform van Nederland en België. Sinds 2009 brengen wij dagelijks het laatste nieuws uit de wielerwereld, inmiddels met een team van tien journalisten die dagelijks onze website, app en social media up-to-date houden. Jaarlijks wordt WielerFlits bezocht door negen miljoen unieke bezoekers. Door een partnership met Southfields – de grootste producent van sportcontent in Nederland – zijn we de afgelopen jaren uitgegroeid van een website naar een crossmediale titel die met videoproducties, podcasts en inmiddels ook een eigen print-titel de wielersport op allerlei verschillende manieren belicht.

Hoe ziet de doelgroep eruit?

Onze platforms worden bezocht door zowel actieve als passieve wielerliefhebbers. Uit lezersonderzoek weten we dat zeventig procent van onze bezoekers ook een actieve fietser is. Driekwart van onze bezoeker is man, grotendeels in de leeftijdscategorie 25+.

Wat wil de websitebezoeker van WielerFlits?

Onze bezoekers komen naar WielerFlits voor zowel een snelle en betrouwbare update over wat er speelt in de wielersport als achtergronden bij het nieuws. Naast artikelen over de profsport bieden we ook verhalen over onder meer de laatste materiaaltrends en de mooiste (fiets)bestemmingen.

Wat is er het afgelopen jaar gebeurd met jullie bereik?

Na een jaar waarin veel sportwedstrijden noodgedwongen afgelast werden, zagen we in 2021 dat wielerliefhebbers WielerFlits opnieuw wisten te vinden. We groeien daarom nog steeds met dubbele cijfers.

Hoe kijk je naar de ontwikkelingen in de online mediawereld en jullie zelf?

Online weten special interest-titels de traditionele media steeds vaker te verslaan. Doordat wij ons helemaal kunnen focussen op ons onderwerp en daarnaast ook heel veel kennis in huis hebben, lees je bij ons verhalen die je nergens anders kunt vinden.

De afgelopen jaren hebben gerenommeerde journalisten van titels als De Telegraaf, Fiets en de Belgische krant Het Laatste Nieuws ervoor gekozen om zich bij ons aan te sluiten. Omdat zij – net als wij - geloven in de potentie van ons platform. Dat heeft ons een enorme kwaliteitsimpuls gegeven en stelt ons in staat om iedere dag opnieuw van toegevoegde waarde te zijn voor onze bezoekers en ons te onderscheiden van concurrenten die enkel nieuws overnemen.

Wat maakt jullie platform aantrekkelijk voor adverteerders?

Wij snappen wat de doelgroep bezighoudt. Ik ben de site ooit gestart om onderwerpen te kunnen delen waarvan ik vond dat deze bij andere media te weinig of niet goed belicht werden. Een kleine dertien jaar later zie ik dat daar nog steeds veel behoefte aan is.

Dat heeft ervoor gezorgd dat we de afgelopen jaren een trouwe achterban hebben opgebouwd, een community van meer dan 35.000 leden die dagelijks zeer actief meepraten over de mooiste sport ter wereld.

Bovendien is het bij ons geen eenrichtingsverkeer. Doordat onze leden kunnen reageren op artikelen, ontvangen wij veel feedback en inzichten die ons in staat stellen om goed vinger aan de pols te houden over wat er speelt bij onze doelgroep.

Hoe kijk jij aan tegen het publiceren van branded content?

Wanneer de creatie van een artikel een goed samenspel is tussen redactie en adverteerder, kunnen er mooie dingen ontstaan. Daarbij zijn relevantie en geloofwaardigheid key.

Onze redacteuren zijn goed op de hoogte van wat ons publiek wil, maar ook waar ze niet op zitten te wachten. Simpelweg omdat ze zelf onze doelgroep zijn. Wanneer zij de vrijheid krijgen om te doen waar ze goed in zijn, is zowel de lezer als de adverteerder daarbij gebaat.

Wat is het laatste nieuws?

We hebben recent de enigszins opmerkelijke stap gezet om als digitale titel een eigen (papieren) magazine te beginnen. Waar veel magazines het moeilijk hebben, zagen wij nog een kans om iets toe te voegen op wat er al was. Ons blad RIDE Magazine (powered by WielerFlits) verschijnt in een oplage van 15.000 stuks en is te koop bij meer dan 2000 verkooppunten in Nederland en België.

Ons motto is Voor toerfietser en tourwinnaar, waarmee we willen uitstralen dat we de profsport vertalen naar de gewone fietser. We hebben na de introductie veel positieve reacties gekregen, wat ons sterkt in de gedachte dat er behoefte is aan een wielerblad dat het anders aanpakt. Voor het nieuws lezen mensen geen bladen meer, daarvoor komen ze naar WielerFlits. Voor de tijdloze achtergrondverhalen is er RIDE.

Ons concept valt in de smaak bij zowel de lezer als de advertentiemarkt. We bieden als enige wielertitel de combi van een sterk online en off-line bereik, wat zeer waardevol is voor adverteerders.

Wielerflits.nl maakt deel uit van het portfolio van [M]media. Met meer dan 100 verschillende websites en apps bereikt [M]media ruim 10 miljoen mannen en vrouwen per maand in het hart van de doelgroep. Daarmee hebben ze het sterkste mannen- en vrouwennetwerk van Nederland. Afhankelijk van de campagnedoelstelling kijken ze naar de sterkste advertentieoplossing binnen het eigen netwerk. Een one-stop-shop om mannen en/of vrouwen digitaal te bereiken. Alles voor een krachtig resultaat.

www.wielerflits.nl
www.mmedia.nl

Lees ook:

[Interview] Julian Bijman: Het doel van Problemcar.nl is om een oplossing te vinden voor ieders auto-technische probleem

[Interview] Jeroen Esbeukman: TrucksNL zorgt ervoor dat iedereen meer, makkelijker en in minder tijd koopt en verkoopt

[Interview] Barbara van Erp (Snippet Media): Niemand komt ervoor uit dat ze eigenlijk gelezen worden door 50+

[Interview] Felix van der Kooi (Voetbalmedia BV): Voetbal.nl is de onmisbare app voor amateurvoetballers, hun ouders en fans

[Interview] Mark Termeer (IEX Group): Wij helpen consumenten meer rendement uit hun beleggingen te halen

[Interview] Chris Riemens: Als je de mannen in Nederland wilt bereiken, dan kun je eigenlijk niet om FHM heen

En verder:

[Interview] Bart Nijman (GeenStijl.nl): Wij scheiden zin van onzin, zonder braaf achter de overheid aan te lopen
[Interview] Sjoerd Valkering (Indeleiderstrui): Wij brengen al het nieuws, van akkefietjes tot mooie momenten op de fiets
[Interview] Dennis Schouten (Voetbalflitsen.nl): We bieden het laatste voetbalnieuws en lopen met onze tools voorop op social media
[Interview] Roy Keijsers en Arjan Kropman: Op Autowereld.com vindt de lezer vaak antwoord op belangrijke vragen

[Interview] Tim Biesbrouck: Motorsport.com biedt een schat aan kennis, contacten en exclusieve informatie

[Interview] Paul Bongers en Gwenn de Graaf (Datumprikker): We staan te springen om mensen weer bij elkaar te brengen

[Interview] Ruud Dimmers: RacingNews365 heeft de meeste exclusieve content over de Formule 1

[Interview] Michael Ras: Bezoekers waarderen de positief-kritische tone of voice van Autoblog.nl

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie