[MediaBelofte 2018] Genomineerd: Justin Coster, Manager Online Redactie Talpa Radio
09-10-2017 16:19:00 Door: | Hits: 10813 | Tags:

Justin Coster is Manager Online Redactie bij Talpa Radio. Hij is een van de tien genomineerden voor de MediaBelofte 2018. Wij spreken hem.

Dag Justin, kun je Talpa Radio introduceren?

Talpa Radio is het grootste muziek entertainmentbedrijf van Nederland bestaande uit 538, Sky Radio, Radio 10, Radio Veronica en recent ook de radio- en on demand muziekservice JUKE.De merken van Talpa Radio zijn er altijd en overal. On air en on demand, offline en online.

Wat kan Talpa Radio dat andere bedrijven niet kunnen?

We bereiken wekelijks meer dan 7 miljoen mensen met onze merken. Ik denk niet dat er veel bedrijven in Nederland zijn met zúlke bereikcijfers. Los daarvan lukt het Talpa Radio om mensen in beweging te krijgen. Dat doen we natuurlijk met onze (digitale) radiostations, maar ook met social, web, TV en onze evenementen. We zijn dus echt multimediaal.

We innoveren veel en kijken aan de hand van data constant naar de behoeften van onze fans. Hierdoor zijn we in staat om custom made content te maken. Een leuk fragment op de radio krijg je op een andere manier aangeboden op Facebook en weer op een andere manier in de app.

Waaruit bestaat jouw werk bij Talpa Radio?

Ik ben sinds een paar maanden manager online redactie 538 en 10. Hierin ben ik verantwoordelijk voor de content op de websites, social media en de apps van deze zenders. In mijn rol maak ik met de online redacteuren, de PR afdeling en marketeers sterke en opvallende content die bij de waarden van de radiomerken past en natuurlijk aansluit bij de behoeften van de doelgroepen. Dat kan een achtergrondartikel zijn, maar net zo goed een visuele inhaker op social.

Verder werk ik veel met het innovatie team aan onze inhoudelijke, visuele en technische doorontwikkeling en schakel ik met de commerciële tak om campagnes en acties een digitaal tintje te geven. Het belangrijkste heb ik nog niet genoemd, want dat is het creëren van een werksfeer waarin ons sterke en getalenteerde team maximaal tot z’n recht komt.

Wat is de toekomst van radio?

Radio zal altijd blijven bestaan, maar de manier wáárop mensen luisteren is natuurlijk aan het veranderen. Het is niet meer alleen analoog lineair, maar ook digitaal-lineair en inmiddels ook digitaal non-lineair. Dat laatste gaat alleen nog maar meer worden. Het gedrag en de behoeften van mensen veranderen en bij Talpa Radio spelen we daarop in. De nieuwe 538 app is daar een goed voorbeeld van. In de app kan je makkelijk switchen tussen live radio, de digitale stations en on demand. Curatie is hierin erg belangrijk. Mensen hebben tegenwoordig weinig tijd en krijgen veel content op zich af. Daarom editen we de beste fragmenten speciaal voor de app. Gebruikers kunnen zo’n fragment toevoegen aan hun eigen playlist en bekijken wanneer ze willen. Dat geldt ook voor muziek. Nummers die je op de radio hoort, kun je toevoegen aan je eigen playlist. Zo creëer je compleet gepersonaliseerde radio naar het ritme van jouw dag.

Wat zijn jouw ambities?

Voorlopig zit ik goed bij Talpa Radio. Het is een uniek bedrijf waar heel veel mogelijk is en waar je kan blijven groeien en ontwikkelen. Ik leer echt elke week weer nieuwe dingen door alle getalenteerde mensen om mij heen. Dus wat is mijn ambitie? Hongerig blijven, blijven groeien en daarmee Talpa Radio vooruit helpen.

Kijkend naar de lange termijn gaat mijn ambitie echt alle kanten op. Het mooie van online is dat het in principe in alle soorten bedrijven terugkomt. Ik zie mezelf ooit nog wel m’n opgedane kennis overdragen aan studenten, de stap naar de mode- of sportwereld maken, maar m’n hart ligt voor altijd bij de online- en radiowereld.

Wat is het laatste nieuws?

Zoals ik al eerder aanhaalde heeft 538 een nieuwe app waar we echt super trots op zijn. Een app die uit de telefoon van de gebruiker knalt, heel gebruiksvriendelijk is en radio persoonlijk maakt. Downloaden dus. Verder maken we ons met 538 op voor het 538DJ Hotel tijdens het Amsterdam Dance Event, dat gaat echt heel erg tof worden.

www.talparadio.nl

 

 

DeMedia100 wordt gesponsord door


 

 

  

 


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie