[Nederlands MediaNetwerk TV] Danny Tournier over Beyond Outdoor
07-10-2018 17:06:00 Door: Bas Vlugt | Hits: 4787 | Tags:

Het Rotterdamse Beyond Outdoor is exploitant in buitenreclame met de focus op digitaal. Gestart in 2015 balanceert het bedrijf nu op de grens tussen start-up en scale-up. Waar het medium outdoor een grote vlucht maakt, blijft Beyond Outdoor ook zeker niet achter.

Oprichter en hoofdaandeelhouder Danny Tournier komt uit de wereld van reclamebureaus en zag enige jaren terug ruimte voor verbetering in de outdoorbranche én mogelijkheden om die verbeteringen toe te passen. Met name op het gebied van flexibiliteit; gesegmenteerd inkopen en inkopen op variabele basis, was een inhaalslag haalbaar. Zeker in combinatie met de opkomst van digitaal. Tournier: "Toen wij in 2015 begonnen met digitaal, was het gros van de adverteerders sceptisch over deze vorm van adverteren. Nu, in 2018, zien ook zij de enorme voordelen die je hiermee kunt behalen."

Om te kunnen gloreren in outdoor is geld nodig, veel geld: een reclamemast kost tussen de vijf en zes ton. Tournier: "Normaal financieren we in samenwerking met de Rabobank en onderling als aandeelhouders maar we kijken ook naar de toekomst. We willen groeien en hebben veel ambities. Tot nu toe groeiden we steeds organisch, dat betekent dat we één of twee masten per jaar kunnen toevoegen. De outdoormarkt is een kleine markt met vijf spelers, waarin iedereen jaagt op locaties. Om serieuze stappen te maken, heb je serieus geld nodig. Om meer diversiteit in de financieringsvormen aan te brengen, zijn we daarom gaan kijken naar crowdfunding - of crowdfinancing liever. Tegen een rendement van acht procent hebben we van de crowd binnen 20 dagen 900.000 euro aan investeringsgeld opgehaald."

Kijk het volledige interview met Danny Tournier hier:

www.beyondoutdoor.nl

Bekijk nog veel meer interviews op Nederlands MediaNetwerk TV


www.nederlandsmedianetwerk.tv

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie