Nico Verspaget over de lancering van PersonalVideo
19-09-2014 15:23:00 Door: Bas Vlugt | Hits: 4058 | Tags:

Quadia Online Video en Rednun bundelen hun ervaring en expertise op het gebied van gepersonaliseerde video. Gezamenlijk brengen ze in Nederland en Duitsland een nieuw merk voor gepersonaliseerde video op de markt: PersonalVideo.eu. Wij spreken Nico Verspaget, diecteur van Quadia.

Dag Nico, hoe gaat het met Quadia en hoe gaat het met jou?
Het gaat goed. We vieren dit jaar alweer het 10-jarig bestaan van Quadia en we hebben die gelegenheid aangegrepen om terug te kijken naar 10 jaar online video. Daarvoor hebben we met onze Vote-Your-Video campagne een community gebouwd die actief betrokken was bij het verleden van online video maar ook vooral veel interesse heeft in de nieuwe mogelijkheden.

Jullie lanceren PersonalVideo. Wat is dat? Vertel alles!
PersonalVideo.eu
verzorgt projecten met gepersonaliseerde video’s. Dus video’s waarin je op basis van gegevens en profielen van je relaties, voor iedere kijker een eigen video maakt. Deze video’s kun je in één grote batch klaarzetten voor alle relaties maar ze kunnen ook in dagelijkse batches of zelfs realtime worden gegenereerd bijvoorbeeld wanneer je het integreert in een customer journey project. Doordat je de kijker veel persoonlijker aanspreekt met een op dat moment relevante boodschap, zie je dat gepersonaliseerde video’s beter presteren dan andere vormen van online communicatie. Onze projecten richten zich hier vooral op toepassingsgebieden als customer services, leadgeneratie en loyaliteit. Op PersonalVideo.eu vind je enkele voorbeelden bij Oxxio, KLM en ING.

Jullie partner is Rednun, wat voor bedrijf is dat?
Rednun is gespecialiseerd in de integratie van persoonlijke data in video in de vorm van teksten, audio, scenes en vormgeving. Dat moet niet alleen snel, mooi en correct gebeuren maar ook veilig. We werken immers met de persoonlijke gegevens van de relaties van onze klanten. Rednun en Quadia werken al langere tijd samen en hebben systemen en processen geïntegreerd waardoor we een hele mooie propositie hebben voor onze klanten en inmiddels dus ook al veel ervaring in deze nog relatief jonge markt. We vonden het tijd om dat onder een aparte naam in de markt te zetten. 

Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen op gebied van online video?
Ieder jaar wordt de Online Video Monitor in opdracht van Quadia uitgevoerd. Hierin zagen we dit jaar dat marketeers en communicatieprofessionals online video steeds persoonlijker en steeds verder in de sales tunnel willen inzetten. De doelstellingen worden concreter en het belang neemt toe. Dat merken wij nu ook in het type aanvragen en het type oplossingen dat we daarvoor kunnen bieden. Zoals PersonalVideo maar ook interactieve video of interactieve webinars. Kenmerk van al deze oplossingen is dat de content / techniek integratie heel belangrijk is en dat is een strategisch voordeel voor ons omdat we deze twee specialismen al 10 jaar in eigen huis hebben. 

Wat is het laatste nieuws?
Wij hebben heel mooi nieuws. We hebben namelijk vorige week overeenstemming bereikt met ASCO (American Society of Clinical Oncology). Dit is het grootste congres op het gebied van de medische oncologie ter wereld, dat ieder jaar wordt georganiseerd in Chicago. Wij gaan online video inzetten om in 15 landen in Europa, Zuid-Oost Azië en Latijns-America het congres op verschillende locaties beschikbaar te maken voor artsen, die om wat voor reden niet naar Chicago kunnen reizen. Dit hebben we de afgelopen drie jaar al in Zwitserland, Duitsland en Nederland met succes gedaan. Dat is bij ASCO niet onopgemerkt gebleven en ze geven ons nu de mogelijkheid om vergelijkbare diensten in andere landen aan te kunnen bieden. Op korte termijn verwachten wij vergelijkbare afspraken te kunnen maken met andere grote (medische) congresorganisatoren. 

www.quadia.com

www.nl.personalvideo.eu

 

Nico Verspaget spreekt op het Elfde Nederlands MediaNetwerk Event op 23 september in VondelCS in Amsterdam.

Klik hier voor programma, deelnemerslijst en aanmelden