[Startup Competitie] Joachim Klein Molekamp over Reqruut
20-02-2020 11:05:00 Door: Saskia van Weert | Hits: 6091 | Tags:

Nederlands MediaNetwerk maakt een interviewserie met startups in het kader van onze Startup Competitie. De beste startups krijgen een uitnodiging om te komen spreken op het Cross Media Congres 2020 op 15 april in Amsterdam. We spreken met Joachim Klein Molekamp van Reqruut.

Wat is Reqruut?

Reqruut is een recruitmentplatform waarbij organisaties toegang hebben tot de kandidaten van honderden ervaren IT-recruiters, zonder gedoe of hoge prijzen. Met Reqruut halen wij de sharing-economy naar recruitment. Samen bereiken we meer, sneller én goedkoper!

Van wie is je bedrijf?

Het bedrijf is gestart door mij. Met jaren ervaring in IT-recruitment zag ik dat de wereld van recruitment moest veranderen. Met mijn visie en idee heb ik aangeklopt bij het digitale bureau Born05. Naast het bureau hebben zij een Venture Studio waarin ze samen met ondernemers start-ups bouwen en laten groeien.
Het team van Born05 ventures was direct enthousiast, waardoor we als partners snel konden beginnen aan Reqruut. Newborn is het investeringsfonds van de Born05 Group dat investeert in de onderneming. Daarnaast is Marco Roelofsen, oprichter van onder meer PHIND, ingestapt als investeerder.

Waarom ben je Reqruut begonnen?

We leven in een digitale wereld en toch is het vinden van het juiste personeel de grootste bottleneck voor veel organisaties. Recruitment is lastig, tijdsintensief en vaak enorm duur. Dit kan en moet anders!

Wij hebben Reqruut opgericht om recruitment gemakkelijk, efficiënt en betaalbaar te maken voor iedereen. Onze visie is een toekomst waarbij recruitment net zo gemakkelijk is als online shoppen. Eén simpel platform, ongekend krachtig. Dat is de toekomst van recruitment!

Hoe en waar is Reqruut gevestigd?

Wij zijn gevestigd in Den Bosch, maar ook regelmatig te vinden op kantoor bij Born05 Ventures in Utrecht of verschillende flexkantoren.

Hoe is het bedrijf gefinancierd?

In goed overleg met mijn vorige business partner ben ik het avontuur met Reqruut aangegaan. Sterker nog, zoals aangegeven is hij een van de investeerders in Reqruut. Daarnaast is het investeringsfonds van Born05 Group (Newborn) investeerder in Reqruut.

Wat kan Reqruut dat andere bedrijven in de branche niet kunnen?

Allereerst zijn er weinig disruptieve platformen in de wereld van recruitment, dus we zijn al snel uniek. De grootste kracht van Reqruut is dat wij ons focussen op de ervaren (freelance) niche-recruiters. Dit zijn er enorm veel. Zij hebben allemaal een krachtig, maar beperkt niche-netwerk. Dit komt door gebrek aan tijd en beperkte kennis, en toegang, tot alle openstaande posities in Nederland. Met Reqruut verbinden wij iedereen op één platform en nemen alle obstakels tot samenwerken uit handen. Een organisatie kan kandidaten werven uit het grootste IT-netwerk van Nederland waar zij met één klik hulp ontvangen van honderden specialisten. Andersom kunnen recruiters zakendoen met elke aangesloten organisatie. Simpel, snel, en vooral efficiënt.

Wat willen klanten van Reqruut?

Klanten verwachten dat Reqruut goede kandidaten levert zonder te veel administratie. Hierdoor ligt de focus op het aansluiten van goede niche-recruiters en zijn wij dagelijks bezig om het platform zo gebruiksvriendelijk mogelijk te maken.

Wat heeft Reqruut nodig om te kunnen groeien?

We zien dat soortgelijke platforms enorm succesvol zijn in andere sectoren. De kracht zit in schaalbaarheid. Ondanks dat we al veel aanvragen hebben, zoeken wij nog meer gebruikers van ons platform. Daarnaast verzamelen wij zoveel mogelijk feedback om de klanten beter te helpen.

Wat zijn de (internationale) ambities van Reqruut?

Onze missie en visie is niet gebonden aan grenzen of sectoren. Wij zijn van plan enorm hard te groeien. Dit vereist uiteraard een sterke basis. Aankomend periode ligt de focus volledig op het uitbouwen van onze positie in Nederland. Maar houd ons zeker in de gaten!

Wat gaat Reqruut in 2020 neerzetten?

In 2020 gaan wij de markt laten zien dat Reqruut de toekomst is. We gaan de huidige versie uitbouwen door goed te luisteren naar de feedback van onze klanten en recruiters. Eind 2020 moet Reqruut 2.0 live zijn.

www.reqruut.com
www.crossmediaawards.nl

Lees ook:

 

Sponsors.
  • `
  • `
  • `
  • `
  • `

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie