[Startup Competitie] Ronald van Proosdij over Studenten Film Crew
24-02-2020 10:45:00 Door: Saskia van Weert | Hits: 6112 | Tags:

Nederlands MediaNetwerk maakt een interviewserie met startups in het kader van onze Startup Competitie. De beste startups krijgen een uitnodiging om te komen spreken op het Cross Media Congres 2020 op 15 april in Amsterdam. We spreken met Ronald van Proosdij van Studenten Film Crew.

Wat is Studenten Film Crew?

Bij Studenten Film Crew maken wij met enthousiaste en gepassioneerde filmstudenten video’s voor het mkb tegen betaalbare prijzen. We zijn een nieuwe speler op de markt voor videoproducties, waarbij we die klant bedienen die geen groot marketingbudget heeft, maar wel graag een video wil hebben. Hierbij zijn de studenten voornamelijk uitvoerend georiënteerd en kunnen klanten kiezen uit een aantal videoformats. De filmstudenten begeleiden we aan de voor- en achterkant van een opdracht. Oftewel in de pre-productie en post-productie hebben ze overleg en krijgen ze feedback van een filmprofessional. Zodoende kunnen we de kwaliteit van de films garanderen.

Van wie is je bedrijf?

In 2018 zijn Vera Steinbusch en ik met Studenten Film Crew begonnen. Vera heeft een achtergrond in marketing en HR. Samen met mijn expertise in de filmwereld hebben we het bedrijf vorm kunnen geven.

Waarom ben je Studenten Film Crew begonnen?

Naast mijn andere bedrijf Buro Proost geef ik een dag in de week les op de Dutch Filmers Academy. Ik ben daar in contact gekomen met diverse enthousiaste en leergierige filmstudenten. Voor een productie van Buro Proost vroeg ik toentertijd een aantal studenten om een keer te assisteren op de set. In dezelfde week werd ik gebeld door een zzp’er die graag een bedrijfsfilm zou willen hebben. Hij had niet de marketingbudgetten waar we met Buro Proost een film voor maken, en dus koppelde ik hem aan een filmstudent die daarna een film voor hem gemaakt heeft. De ervaring die de student heeft opgedaan voor deze opdracht was echt uniek. Je merkt dat studenten echt enorme stappen zetten. Het is geen schoolopdracht, maar voor het eggie. Daarnaast is het natuurlijk superleuk om kleinere bedrijven te helpen aan een video voor een betaalbare prijs.

Hoe en waar is Studenten Film Crew gevestigd?

Studenten Film Crew is gevestigd in Hilversum bij Old School Projects, een oude basisschool van Dudok.

Hoe is het bedrijf gefinancierd?

We hebben het uit eigen zak gefinancierd. We zijn hierbij klein begonnen en het bedrijf naast onze andere bedrijven opgezet. Samen hebben we het businessmodel bedacht, merkidentiteit neergezet en een website gelanceerd, en vanuit daar is het gestaag gaan groeien.

Wat kan Studenten Film Crew dat andere bedrijven in de branche niet kunnen?

Wij bieden kwalitatieve films tegen zeer betaalbare prijzen door met filmstudenten te werken en standaard formats aan te bieden. Een prettig interview met ondersteunende scenes of een sfeervolle aftermovie vertellen bijvoorbeeld het verhaal dat een organisatie naar buiten wil brengen vaak heel goed. Daarnaast bieden we filmstudenten een unieke werkervaring en een superfijne bijbaan, waardoor ze niet in de horeca of vakken hoeven te vullen in de AH.

Wat willen klanten van Studenten Film Crew?

We merken dat ons businessplan een enorme gunfactor heeft. Omdat onze klanten het mooi vinden om studenten te laten leren. Voor hen is het natuurlijk prettig te weten dat ze door ons begeleid worden.

Wat heeft Studenten Film Crew nodig om te kunnen groeien?

Vera en ik hebben het afgelopen 1,5 jaar hard gebouwd aan Studenten Film Crew. Onze focus ligt komend jaar op de groei van klanten. We richten ons daarbij onder ander op bedrijven die producten willen introduceren in de markt doormiddel van productvideo’s, evenementenorganisaties die een sfeerimpressie van hun event willen hebben met een aftermovie of trainingsinstituten die videotutorials willen gebruiken om hun kennis te delen. Daarnaast zijn we onder andere aan het kijken naar iemand die de dagelijkse zaken kan oppakken. Zodat Vera en ik ons meer op de groei van Studenten Film Crew kunnen richten.

Wat zijn de (internationale) ambities van Studenten Film Crew?

Dit jaar willen we meer filmstudenten van andere opleidingen bij Studenten Film Crew betrekken. Ook zouden we graag leuke samenwerkingen aan willen gaan met grote film- en tv-producenten of facilitaire bedrijven. Zo zou het mooi zijn als onze filmstudenten door film- en tv-producenten worden ingehuurd om te komen helpen op een set.

Wat gaat Studenten Film Crew in 2020 neerzetten?

Afgelopen 1,5 jaar hebben we Studenten Film Crew naast onze bedrijven opgebouwd. Dit jaar willen we grote stappen maken en het aantal opdrachten verveelvoudigen.

www.studentenfilmcrew.nl
www.crossmediaawards.nl

Lees ook:

 

Sponsors.
  • `
  • `
  • `
  • `
  • `

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie