[Startup] Michiel Alkemade over Roos
08-03-2018 11:45:00 Door: | Hits: 6474 | Tags:

Nederlands MediaNetwerk maakt een interviewserie met startups in het kader van onze Startup Competitie. De beste startups krijgen een uitnodiging om te komen spreken op het Cross Media Congres 2018 op 25 april in Amsterdam. We spreken met Michiel Alkemade, oprichter en business developer van Roos

Hallo Michiel. Wat is Roos?

Roos is een digitale contractassistent voor consumenten. Wij zorgen voor overzicht en inzicht in contracten zoals energie, verzekeringen, mobiel, internet/tv/bellen. Roos geeft proactief bericht als het contract ten einde loopt en wij menen dat er een beter contract kan worden afgesloten. Overstappen of verlengen van het contract kan met Roos direct geregeld worden. 

Met Roos weten gebruikers dat ze goed zitten. Roos helpt Nederland financieel slimmer te maken door ze een overzicht te bieden en inzicht te geven in geldzaken. 

Roos is onafhankelijk. We werken samen met alle energieleveranciers, internetproviders, mobiele aanbieders en momenteel een handvol verzekeraars.

Waarom zijn jullie Roos begonnen?

Zowel Gerard als ik zaten al langer op hetzelfde spoor en hebben elkaar gevonden om Roos gezamenlijk te ontwikkelen. Gerard heeft veel ervaring in de energiemarkt en wilde slimme meters en het verbruik koppelen aan het doen van aanbiedingen. Ik was oprichter van een prijsvergelijker op de Nederlandse markt en bezig om CRM op te zetten. Het doel van het CRM was om contact te blijven houden met klanten, zodat de acquisitiekosten omlaag konden. Hieruit bleek dat veel mensen het gedoe vinden om contracten bij te houden en dat ze niet goed weten welk product het beste bij ze past. Alles tezamen resulteerde in Roos. 

In het buitenland zien we veel activiteiten met persoonlijke financiële assistenten die mensen helpen financieel fitter te worden. Dit drijft ons om Roos verder uit te bouwen.

Hoe en waar is Roos gevestigd?

Roos is gevestigd in Amsterdam en houdt kantoor bij Hackers & Founders aan de Herengracht. Een inspirerende plek waar veel vooroplopende ontwikkelaars zitten met grote ambities. Roos werkt met een flexibel netwerk van developers, klantenservice, et cetera door heel Nederland. Online brengen wij alles samen. 

Van wie is Roos?

Roos is opgericht door Michiel Alkemade en Gerard Laanstra. 

Hoe is Roos gefinancierd?

Roos is op dit moment nog zelf gefinancierd. Onze inkomsten komen van overstappende en verlengende gebruikers, maar ook van partnerships of gebruikers van onze API's.

Wie zijn de klanten van Roos?

Onze doelgroep is de typische Nederlander die grotendeels een overzicht heeft over hun contracten en gemak willen om te weten of ze nog goed zitten, en direct online willen afsluiten om geld en tijd te besparen.

Onze doelgroep is de typische Nederlander die behoefte heeft aan overzicht over hun contracten en gemak willen om te weten of ze nog goed zitten en direct online willen afsluiten om geld en tijd te besparen.

Wat kan Roos dat andere bedrijven in de branche niet kunnen?

Loyaliteit is belangrijk voor veel bedrijven, binnen onze markt en daarbuiten. Roos kan daarbij een rol spelen met onze missie om Nederland financieel fitter en weerbaar te maken. Wij helpen onze gebruikers om inzicht en overzicht te krijgen in hun financiële zaken en geven ze direct advies als het beter kan, maar leren ze ook zelfstandig financieel weerbaarder te worden en inzicht te krijgen in hoe dingen werken. 

Wat heeft Roos nodig om te kunnen groeien?

Voor ons als jong bedrijf is bereik belangrijk, organisch via blije klanten, maar ook via partnerships waarbij we een gedeeld voordeel hebben voor het uitrollen van Roos. Roos is voor een groot deel technologie en service, daar hebben we goede mensen voor nodig. 

Wij zijn op dit moment bezig om (informal) investeerders te interesseren voor onze convertible note om meer snelheid te kunnen maken en grotere partners aan te haken.

Wat zijn de (internationale) ambities van Roos?

In Nederland willen wij graag komend jaar drie partners aanhaken voor een whitelabel propositie of API-integratie. Wij zijn bezig om naast partners in Nederland ook partners in de rest van Europa aan ons te binden, samen met een Amerikaanse partner. 

Wat gaat Roos in 2018 neerzetten?

Het handigste en slimste platform in Nederland voor grip en overzicht op je terugkerende uitgaven en zekerheid dat je altijd goed zit met de contracten die je hebt afgesloten. Dit jaar willen we de eerste type contracten slim gaan inrichten en testen en verfijnen met gebruikers. 

www.halloroos.nl

 

Heb jij een startup en wil je meedoen met onze startupcompetitie? Meld je dan aan!

Word lid van de LinkedIn-groep Dutch Startup Network.

Lees ook:

 

Sponsors.
  • `
  • `
  • `
  • `
  • `


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie