[Startups] Amber van den Putte over 2 glimpse
13-02-2018 15:13:00 Door: | Hits: 6052 | Tags:

Nederlands MediaNetwerk maakt een interviewserie met startups in het kader van onze Startup Competitie. De beste startups krijgen een uitnodiging om te komen spreken op het Cross Media Congres 2018 op 25 april in Amsterdam. We spreken met Amber van den Putte over 2 glimpse.

Hallo Amber. Wat is 2 glimpse?

2 glimpse is een nieuw reisconcept om contact te maken met locals. Veel mensen vragen zich tijdens hun vakantie af: wie woont er achter die mooie ,grote deur? Leven zij net als ik? We reizen meer dan ooit tevoren en zoeken vaker naar authentieke ervaringen en de kennis en cultuur van de locals. De huidige reiziger wilt leren van het leven dat anderen leiden in een ander land, en dat zelf ervaren.

Via het platform van 2 glimpse kunnen gebruikers mensen uit andere landen ontmoeten. 2 glimpse is voor mensen die benieuwd zijn naar het dagelijkse leven in een ander land. Gebruikers hebben de mogelijkheid om zelf af te reizen naar een ander land, maar kunnen ook iemand thuis ontvangen en zelf de local zijn. Op deze manier heb je ook thuis een internationale ervaring zonder daarvoor op vakantie te gaan.

Op dit moment kun je nog een gratis profiel aanmaken op de website. Je geeft aan wie je bent en wat je wil ervaren. Verder geef je aan of je host, guest of allebei wilt zijn en in welke landen je interesse hebt.

De uitwisseling zelf vindt in beginsel plaats met gesloten beurzen. Het idee hierachter is dat je de beste ervaring krijgt als er geen vergoeding verwacht wordt. Geld verdienen moet niet de reden zijn voor een ontmoeting. 2 glimpse wil ervaringen faciliteren zoals je die aan familie of vrienden geeft of van hen ontvangt.

Waarom ben je 2 glimpse begonnen?

Het idee van 2 glimpse is in 2016 ontstaan. Mijn kinderen zitten op een school met tweetalig onderwijs. Deze school organiseert veel uitwisselingen. Zo zijn de kinderen naar Duitsland, Engeland, Ierland, China en India geweest. In december 2016 ging mijn oudste dochter naar India. De Indiase moeder zei mij dat mijn dochter haar hardloopschoenen mee moest nemen. Zij gaat namelijk zelf regelmatig ’s ochtends vroeg in Mumbai hardlopen. Ze zei dat het zo mooi is om om half 5 hard te lopen, de zon op te zien komen terwijl de stad nog in rust is.

Mijn dochter vond zo vroeg opstaan en gaan hardlopen geen goed idee. Zij nam haar sportschoenen dus niet mee. Mij daarentegen leek het een prachtige ervaring om zo in alle vroegte met een Indiase vrouw te hardlopen in Mumbai. Ik vroeg me hierop af of het ook mogelijk was om uitwisselingen voor volwassenen te organiseren. Ik heb gezocht naar de mogelijkheden, maar ik vond niet wat ik zocht. Daarom besloot ik zelf een platform te starten voor ontmoetingen en uitwisselingen om lokale ervaringen te delen.

Hoe en waar is 2 glimpse gevestigd?

2 glimpse is gevestigd bij de flexwerk-community Good Place 2 Work in Rotterdam.

Van wie is 2 glimpse?

2 glimpse is van mij, Amber van den Putte. Ik werk samen met een team van freelancers die mij ondersteunen op verschillende gebieden.

Hoe is het bedrijf gefinancierd?

2 glimpse is – tot nu toe - met eigen middelen gefinancierd. Op dit moment ben ik aan het kijken naar een investeerder om vaart te kunnen houden in de bekendmaking van het platform.

Wie zijn je klanten?

De deelnemers van 2 glimpse zijn avontuurlijke mensen met de nodige reiservaring en grote interesse in verschillen tussen landen in het algemeen, en culturen in het bijzonder. Gebleken is dat er interesse is bij alle leeftijden.

Wat kan 2 glimpse dat andere bedrijven in de branche niet kunnen?

Vernieuwend is dat 2 glimpse ervan uitgaat dat het dagelijkse leven van de één bijzonder is voor een ander. Er zijn diverse organisaties die ook focussen op locals, maar die zich richten op exotische, veelal ontwikkelingslanden. Heel interessant en leerzaam, maar 2 glimpse denkt dat ook dichterbij huis veel geleerd en ervaren kan worden.

Daarnaast focust 2 glimpse ook op zakelijke uitwisselingen. Meelopen met iemand die hetzelfde beroep heeft als jij, maar dan in een ander land, kan je nieuwe ideeën geven om een betere invulling aan jouw eigen werk te geven.

Verder biedt 2 glimpse een nieuwe reisgedachte: niet zelf reizen, maar iemand uit een ander land jouw omgeving en leven laten zien. Hierdoor kunnen mensen die niet willen of kunnen afreizen naar het buitenland toch een ervaring van een andere cultuur krijgen. Bovendien leer je met andere ogen naar je eigen omgeving kijken. Je leert zo je eigen omgeving meer waarderen én anderen beter te begrijpen.

Wat heeft 2 glimpse nodig om te kunnen groeien?

2 glimpse heeft bekendheid in het buitenland nodig. Het concept werkt immers het beste als er een ruime keus is aan mensen in verschillende landen. In Nederland wordt 2 glimpse goed opgepakt, maar het kan pas echt een succes worden als de Nederlandse gebruikers contact kunnen leggen met internationale gebruikers van 2 glimpse. Ik zoek partners in het buitenland die mij willen helpen bekendheid te geven aan 2 glimpse.

Wat zijn de (internationale) ambities?

2 glimpse wil wereldwijd bekend worden en bekend staan als een alternatieve manier van vakantie vieren. Naast de gebruikelijke vakanties, zou het mooi zijn als over een paar jaar glimpsen ook tot de gebruikelijke ontspanningen behoort. Glimpsen zorgt voor inspiratie en een beter beeld van de schoonheid van de diversiteit in de wereld.

Wat gaat 2 glimpse in 2018 neerzetten?

2 glimpse is in december 2017 live gegaan. Het doel is om vóór 1 juli 2018 250 internationale profielen te verzamelen. Wie wilt helpen om dit ambitieuze doel te behalen, kan over 2 glimpse aan buitenlandse contacten vertellen. Een gratis profiel maak je aan op de site en je kunt ons volgen op Facebook, Linkedin en Instagram.

www.2glimpse.com

 

Heb jij een startup en wil je meedoen met onze startupcompetitie? Meld je dan aan!

Word lid van de LinkedIn-groep Dutch Startup Network.

 

Lees ook:

 

Sponsors.
  • `
  • `
  • `
  • `
  • `

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie