[Startups] Amran Hardan over Dyseno Studio
05-02-2019 14:45:00 Door: | Hits: 7027 | Tags:

Nederlands MediaNetwerk maakt een interviewserie met startups in het kader van onze Startup Competitie. De beste startups krijgen een uitnodiging om te komen spreken op het Cross Media Congres 2019 op 24 april in Amsterdam. We spreken met Amran Hardan, CEO van Dyseno Studio.

Wat is Dyseno Studio?

Dyseno Studio is een soort Spotify voor grafische vormgeving. Onbeperkt grafische vormgeving voor een vast bedrag per maand. Vaak zien we bij ondernemers dat het mis gaat bij de vormgeving. De ontwerpen zijn niet consistent en van lage kwaliteit. Het vinden van een goede vormgever is lastig en losse opdrachten zijn kostbaar. Dyseno Studio doet het anders. Een onbeperkt aantal opdrachten en aanpassingen voor een vast bedrag per maand. Het is ook nog eens maandelijks opzegbaar.
Naast het onbeperkt aanleveren van opdrachten heb je ook toegang tot je eigen online huisstijlhandboek. Uit ervaring is gebleken dat ondernemers de huisstijl vaak niet overzichtelijk hebben opgeslagen. Dit is wél belangrijk, omdat dit bijdraagt aan de consistentie en herkenbaarheid van het bedrijf. De ondernemer heeft zo de huisstijl op een vaste plek en is hierdoor overal gemakkelijk benaderbaar.

Van wie is Dyseno Studio?

Dyseno Studio is gestart door Daniël Diaz Brea en ik. Al vanaf jongs af aan zijn wij bezig met het neerzetten van concepten en het opbouwen van merken. Tijdens de opleidingen mediavormgeving en media- en entertainmentmanagement zijn we begonnen met onze onderneming Dyseno. Dyseno creëert en beheert merken. Zo helpen wij ondernemers met het bepalen en onderhouden van hun merkidentiteit en -ervaring. Dit gaat van strategische sessies met behulp van ons eigen merkcanvas (Brand IDX) tot aan het ontwerpen van de uitingen van het merk. Regelmatig zetten wij ook eigen merken neer, zoals een app die kledingadvies geeft gebaseerd op het weer (Ropahoy) en één van de grootste Friese jongerencommunity’s (Moaie Famkes).

Waarom zijn jullie Dyseno Studio begonnen?

Vanuit onze ervaring zien wij dat ondernemers het tijdrovend en kostbaar vinden om steeds losse grafische ontwerptrajecten te doorlopen. Ook wij maken natuurlijk liever te gekke ontwerpen dan dat we een offerte aan het uitschrijven zijn. Door grafisch ontwerp in abonnementsvorm aan te bieden willen we ondernemers helpen makkelijker en voordeliger gebruik te maken van professioneel grafisch ontwerp.

Waar zijn jullie gevestigd?

Dyseno Studio is gevestigd aan het Zaailand in Leeuwarden. We hebben het kantoor boven in het Z-gebouw dat is neergezet als levendige werkplek met bruisende horeca. Het is volledig ingericht om te werken, vergaderen of een training te organiseren. Dit geeft ons een fijne werkplek en enorm veel inspiratie om ondernemers te helpen met grafisch ontwerp.

Hoe is het bedrijf gefinancierd?

Dyseno Studio wordt voor het grootste deel gefinancierd van projecten die we voor klanten uitvoeren vanuit Dyseno. Deels kan dit ook al van de ondernemers die gebruik maken van Dyseno Studio.

Wat kunnen jullie dat andere bedrijven in de branche niet kunnen?

Dyseno Studio biedt grafische vormgeving op een geheel nieuwe manier aan. Geen tijdrovende offertes, maar direct je opdracht in kunnen sturen. De ontwerpen zijn van hoge kwaliteit en in de huisstijl van de ondernemer. Het abonnement is betaalbaar en maandelijks opzegbaar. Dyseno Studio is daarom een unieke kans om tijd en geld te besparen voor ondernemers. Ook het inbegrepen onlinehuisstijlhandboek is iets wat ons onderscheidt van andere bedrijven. Dit is niet alleen enorm handig voor de ondernemer, maar zorgt er ook voor dat wij opdrachten efficiënter kunnen verwerken. 

Wat willen klanten van jullie?

Klanten zoeken een vaste partij die ze kan helpen bij alle dagelijkse ontwerpklussen. Denk aan flyers, social media afbeeldingen, visitekaartjes of fotobewerking. Dit zonder hoge tarieven en tijdrovende offerte-trajecten. Daarnaast zoeken ze naar ondersteuning bij het drukken van deze ontwerpen.

Wat heeft het bedrijf nodig om te kunnen groeien?

Dyseno Studio heeft bekendheid nodig bij ondernemers die grafisch ontwerp nodig hebben. De dienst is uitgedacht, ontwikkeld en wordt nu aangeboden aan een select aantal ondernemers. Nu mag de rest van Nederland het ook weten! Daarnaast moet het online platform verder ontwikkeld worden om de dienst sneller te maken voor het indienen en uitvoeren van grafisch ontwerp.

Wat zijn de (internationale) ambities?

Dyseno Studio gaat een internationaal totaalplatform zijn voor het beheren en uitvoeren van je merk. Het is het startpunt voor het laten ontwerpen van grafische vormgeving en het raadplegen van de identiteit van je bedrijf. Dyseno Studio willen we daarnaast wereldwijd kunnen aanbieden, aangezien het een online dienst is. 

Wat gaat Dyseno Studio in 2019 neerzetten?

In 2019 zal Dyseno Studio werken aan de naamsbekendheid en procesoptimalisatie van de dienst. Daarnaast zal het online platform verder ontwikkeld worden. Ook wordt er gewerkt aan de eerste stap van de internationalisering: de ontwikkeling van een Engelstalige versie van Dyseno Studio.

www.studio.dyseno.com

 

Heb jij een startup en wil je meedoen met onze startupcompetitie? Meld je dan aan!

Word lid van de LinkedIn-groep Dutch Startup Network.

Lees ook:

[Startups] Carla Verwijmeren en Karin Wekema over Smartvoices
[Startups] Phoebe Ohayon over Voice Branding

[Startups] Ruben Balfoort over Commercialreview
[Startups] Jelmer Wind, Tom Schoufs, Ronen Wolf en Peter Minkjan over 5PM
[Startups] Chris van Vleuten over Show Me Holland
[Startups] Mathijs Visser, Willem Verheijen en Rienk Miedema over Offspring Media

 

Sponsors.
  • `
  • `
  • `
  • `
  • `

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie