[Startups] Bas Kostelijk over Wizzymaps
05-02-2018 11:12:00 Door: | Hits: 7650 | Tags:

Nederlands MediaNetwerk maakt een interviewserie met startups in het kader van onze Startup Competitie. De beste startups krijgen een uitnodiging om te komen spreken op het Cross Media Congres 2018 op 25 april in Amsterdam. We spreken met Bas Kostelijk van Wizzymaps.

Hallo Bas. Wat is Wizzymaps?

Wizzymaps is een web-app die het gemakkelijk maakt om op locatie informatie te geven. Onze pay-off is: On-the-spot information where and when you need it. Via partner Innofest hebben we ervaring met festival plattegronden (onder andere Oerol en Noorderzon). Wizzymaps is ook heel handig voor productinformatie of de presentatie van een project. Het visuele aspect in combinatie met interactie spreekt onze klanten aan. Eindgebruikers klikken op dat onderdeel waar ze meer over willen weten. Zo hebben we net nog een Wizzymap gemaakt voor de eindpresentatie van een denktankgroep van Randstad.

Waarom zijn jullie Wizzymaps begonnen?

Bij visualisers en designers merkte ik dat er behoefte is aan een visuele interactieve tool. Zonder daarvoor een app te laten ontwikkelen. Daarnaast is de consumentbereidheid om een app te downloaden dalende. In 2015 stonden er gemiddeld nog 33 apps op een smartphone, in 2016 waren dat er 25 (bron: GfK Netherlands). Dat aantal zakt verder, we zijn app-moe, maar we willen wel goed geïnformeerd zijn op het moment dat het ons uitkomt. Daarom maakt Wizzymaps gebruik van de browser. In drie stappen heb je web-app gemaakt die er én goed uitziet én die functioneel is.

Waar zijn jullie gevestigd?

Per 1 maart zitten we bij B. Amsterdam in Amsterdam Nieuw-West. Het is een gave plek met een positieve energie door de ondernemende mensen die er rondlopen. Ook grote corporate bedrijven kom je er tegen. Wij geloven in de kracht van samenwerking tussen startups en het gevestigde bedrijfsleven.

Van wie is Wizzymaps?

Wizzymaps is opgericht door mij. We zijn met zijn vieren: Afke Blanksma focust op marketing en business development, Bram Hartman is onze visualiser en mr. Wizzy onze driving power.

Hoe is het bedrijf gefinancierd?

Eigen middelen en eerste omzet.

Wie zijn jullie klanten?

Visualisers en designers gebruiken Wizzymaps als tool om hun klanten van dienst te zijn. Voor minder dan 150 euro per jaar/per project werk je met Wizzymaps. Zo maken we visuele en interactieve communicatie voor iedereen mogelijk.

Wat kan Wizzymaps dat andere bedrijven in de branche niet kunnen?

Heel snel een visuele en interactieve manier van communiceren neerzetten. En controle houden over de eigen content en branding. Juist voor degenen die niet veel tijd en geld willen of kunnen steken in een app. Een bevriende kinderarts vertelde dat zij bepaalde apparatuur in haar werk een paar keer per jaar gebruikt. Hoe mooi is het als je een Wizzymap maakt die elk knopje van het apparaat weer even uitlegt met daarbij mogelijkheden voor tekst, foto, video en links. Scan de QR-code en het verschijnt meteen op je mobiel. Of gebruik de unieke url en embed het in het intranet van het ziekenhuis. Dan kan allemaal. Daarnaast hebben we nog een aantal features: een zoekfunctie, ondersteunen meerdere talen, een menuknop en natuurlijk user location.

Wat heeft het bedrijf nodig om te kunnen groeien?

Wij helpen visualisers en designers om iets goeds neer te zetten voor hun klanten. Deze maand zitten we in een kwalitatieve testronde. In maart gaan we live. Alle feedback die we nu krijgen, helpt ons de dienst te verbeteren. We zetten sterk in op marketing en service richting degenen die met Wizzymaps gaan werken. Kennis en ervaring op het gebied van dienstenmarketing is voor ons heel belangrijk. Denk aan goede instructievideo’s en een WhatsApp-service voor vragen. Daarnaast werken we graag samen met grote innovatieve ondernemingen die visuele en interactieve productinformatie willen voor hun klanten. Maar ook de overheid en de Belastingdienst bijvoorbeeld. Een visual van elk formulier met clickable uitleg over wat je nu precies moet invullen.

Wat zijn de (internationale) ambities van Wizzymaps?

We testen in Nederland en richten ons op de Nederlandse markt. Echter, in het voorjaar verkennen we de mogelijkheden in de VS, omdat de app-moeheid daar nog veel groter is en de afzetmarkt enorm.

Wat gaat Wizzymaps in 2018 neerzetten?

Een goede basis in Nederland met eerste stappen richting VS en de rest van Europa.


www.wizzymaps.com

 

Heb jij een startup en wil je meedoen met onze startupcompetitie? Meld je dan aan!

Word lid van de LinkedIn-groep Dutch Startup Network.

Lees ook:

 

Sponsors.
  • `
  • `
  • `
  • `
  • `

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie