[Startups] Constance Olde Meule over de Mediaboerderij
06-04-2018 15:19:00 Door: | Hits: 11214 | Tags:

Constance Olde Meule bouwde de afgelopen jaren een mooi trackrecord in de media op en startte onlangs haar eigen bedrijf de Mediaboerderij. Wij spreken haar.

Hallo Constance, stel je even voor?

Ruim 33 jaar geleden kwam ik ter wereld als Twentse. Geboren en getogen in Ootmarsum en opgegroeid op het platteland. Na de middelbare school ben ik Bedrijfskunde gaan studeren in Groningen en inmiddels woon ik al jarenlang in Amsterdam. De Twentse tongval ben ik echter niet kwijtgeraakt…

Wat heb je gedaan tot nu toe?

Bijna zeven jaar geleden ben ik gestart als accountmanager bij Ster, waar ik na twee jaar doorgroeide in een seniorfunctie. Vervolgens heb ik begin 2016 de overstap gemaakt als senior accountmanager naar Sanoma|SBS / Talpa TV. Bij beide organisaties heb ik met heel veel plezier gewerkt en ben erg dankbaar voor de kennis die ik er op heb mogen doen. Het was erg leerzaam geruime tijd onderdeel te zijn geweest van deze dynamische driehoek, waarin mediabureau, adverteerder en exploitant vertegenwoordigd zijn.

Wat doet de Mediaboerderij?

De Mediaboerderij is een creatief media-adviesbureau dat bedrijven ondersteunt die niet over een vaste mediamanager en/of mediabureau beschikken. Vanuit de Mediaboerderij ondersteun en adviseer ik bedrijven op het gebied van media en media-inkoop. Dit kan variëren van een van A tot Z media-advies (strategie, inkoop, executie en evaluatie) voor een ondernemer tot aan het parttime of freelance ondersteunen van een marketingafdeling op mediagebied.
Zie mij als partner die je door het hele proces loodst als er vraagstukken en ideeën omgezet moeten worden naar praktische en realiseerbare crossmediale mediacampagnes.
Net als op de boerderij: van gras tot zuivel en van zaadje tot karbonaadje! Het hele productieproces vindt van A tot Z plaats op de boerderij, op één boerderij! Datzelfde geldt voor de Mediaboerderij.

Waarom ben jij dé persoon om naartoe te gaan voor consultancy? En voor wie?

Doe maar normaal, dan doe je al gek genoeg. Het is de lijfspreuk van een tukker. En als de tukker iets zegt, doet hij dat. Zo ben ik ook.
De marketing en media- ervaring die ik in het westen heb opgedaan in combinatie met mijn Twentse nuchterheid, maakt de Mediaboerderij de perfecte partner. Ik weet hoe de hazen lopen en als geen ander hoe je media efficiënter inzet en inkoopt. Dit resulteert in besparing en/of een verhoogde ROI voor mijn opdrachtgevers.

Je wilt niet als mediabureau bekend staan, waarom niet?

Ik zie mijzelf niet als mediabureau. Ik werk zelfstandig, niet op afstand, onafhankelijk, persoonlijk en facturatie vindt rechtstreeks plaats tussen klant en exploitant, wat mijn werkwijze transparant houdt.
Door bij mijn opdrachtgevers op locatie aanwezig te zijn en onderdeel te zijn van de business weet ik wat er reilt en zeilt binnen het bedrijf. Deze aanpak maakt veel persoonlijke aandacht en samenwerking mogelijk. Want wat we doen, doen we met elkaar, open en eerlijk, transparant en in overleg.

Welke behoefte(n) vervult de Mediaboerderij?

In de afgelopen jaren heb ik veel voorbeelden gezien van bedrijven die veel te veel onnodige tijd kwijt zijn om zich een weg te banen in het onoverzichtelijke en versnipperde medialandschap. Tijd die ten koste gaat van de tijd die ze aan hun eigen business hadden kunnen besteden. Ik heb gemerkt dat er vanuit mijn klanten behoefte is om hun kostbare tijd weer te besteden aan hun core-business. De Mediaboerderij laat deze bedrijven weer doen waar zij zelf goed in zijn! Doen waar je goed in bent…
...dat doe ik ook.

Wat is het laatste nieuws?

Afgelopen week ben ik officieel en met heel veel plezier gestart met de Mediaboerderij en ik hoop dat ik veel meer bedrijven weer kan laten doen waar ze goed in zijn. De commerciële doelstellingen van mijn klanten zijn altijd het uitgangspunt. Het resultaat dat mijn klanten willen bereiken staat bij mij voorop en dit legt de basis voor het succes van de samenwerking. Samen succes boeken met het uiterste resultaat! Start dus nu met zaaien voor de beste oogst!

www.mediaboerderij.nl 


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie