[Startups] David Dwinger over GROW labs
23-02-2018 16:52:00 Door: | Hits: 10229 | Tags:

Nederlands MediaNetwerk maakt een interviewserie met startups in het kader van onze Startup Competitie. De beste startups krijgen een uitnodiging om te komen spreken op het Cross Media Congres 2018 op 25 april in Amsterdam. Vandaag spreken we David Dwinger, oprichter van GROW labs.

Wat is GROW labs?

Een platform die de technologie behoefte van ondernemers, startups & scale-ups matched met gevalideerde en uitvoerig geteste software development experts wereldwijd. 

Waarom zijn jullie GROW labs begonnen?

Uit ervaring bleek het enorm lastig om een juiste ontwikkel-partner te vinden. Elke bedrijf wat ik sprak, zei precies hetzelfde: “Wij zijn de beste, hebben oneindige ervaring en hebben de beste mensen in dienst. Daarbij hebben we geweldige producten gemaakt, maar daar kunnen we in verband met NDA’s niks over zeggen”. Het aantal ontwikkel-partijen wereldwijd is enorm groot. Dit in combinatie met een groeiende vraag, door het aantal startende bedrijven en het groeiende tekort aan developers in de EU, maakt het enorm moeilijk voor (startende) bedrijven om voortgang te boeken. Ik geloof er dan ook in dat wij op deze manier de nieuwe Uber, Facebook, Netflix, etc gaan missen. Puur omdat er een mis-match is tussen vraag en aanbod. 

Hoe en waar is GROW labs gevestigd?

Wij zitten (nu nog) in Amstelveen, maar zullen dit jaar richting Amsterdam gaan, om ons nog meer tussen de doelgroep te bewegen.

Van wie is GROW labs?

David Dwinger, Arend Beekhuis en Kick van der Weijde.

Hoe is GROW labs gefinancierd?

Bootstrapped tot nu toe. Wel zijn de eerste gesprekken gaande met verschillende investeerders. Van belang is hier dat we de juiste partner vinden. Het gaat ons er om niet alleen het geld binnen te halen, maar ook de juiste kennis om met ons platform EU breed te gaan.

Wie zijn de klanten van GROW labs?

We hebben als marktplaats zijnde twee kanten. Een vragende een een leverende partij. Voor wat betreft de leverende partijen hebben we huidig 1200+ individuele developers en zo’n 100+ gevalideerde en geteste Software Development Houses (SDH) in meer dan 90 landen. Voor de vragende kant zijn het vooralsnog Nederlandse bedrijven. Denk hierbij een een individu die een idee voor een mobile app heeft tot een semi-overheid instantie en alles ertussen in. We zien een verdeling van 65 procent mobile, 25 procent Web-based en 10 procent Enterprise oplossingen. De waarde van deze Requests for Proposals (RFP) variëren nu tussen de 10K en 175K.

Wat kan GROW labs dat andere bedrijven in de branche niet kunnen?

Het proces van initiële aanvraag tot eind product is geënt op kwaliteit en veiligheid. 

Het begint met de validatie van de partners, dan de automatische matching, het in-app messaging systeem, het beveiligde betaalsysteem, de code-escrow en het automatisch keuren en testen van de ontwikkelde code geeft de klant zekerheid. Zekerheid van kwaliteit, veiligheid en een product wat door geweldige developers gemaakt wordt. Het alternatief? Is er op dit niveau niet. 

Wat heeft GROW labs nodig om te kunnen groeien?

Een groter bereik aan de vragende kant. Ons doel is om een zo laagdrempelig mogelijk intake proces te hebben, waarbij met een aantal belangrijke vragen, er een goed passend voorstel komt. Zo kan iedereen met een technologie wens op een snelle en makkelijke manier beginnen met het verwezenlijken van hun droom!

Wat zijn de (internationale) ambities van GROW labs?

In 2018 Berlijn, London en Barcelona, in 2019 Tel Aviv, Lissabon en Stockholm, en dan vanaf daar door naar alle top tech steden in de wereld.

Wat gaat GROW labs in 2018 neerzetten?

Ons vernieuwde platform (live in maart), de app in juni 2018 en alle andere functionaliteiten die we op onze roadmap hebben staan. Een daarvan is het implementeren van machine learning en AI,  in ons product. Het doel is om zo ver te komen dat we eigenlijk al predictive kunnen gaan matchen. 

www.growlabs.tech

Heb jij een startup en wil je meedoen met onze startupcompetitie? Meld je dan aan!

Word lid van de LinkedIn-groep Dutch Startup Network.

Lees ook: