[Startups] Jelmer Wind, Tom Schoufs, Ronen Wolf en Peter Minkjan over 5PM
01-03-2019 11:37:00 Door: Saskia van Weert | Hits: 4302 | Tags:

Nederlands MediaNetwerk maakt een interviewserie met startups in het kader van onze Startup Competitie. De beste startups krijgen een uitnodiging om te komen spreken op het Cross Media Congres 2019 op 24 april in Amsterdam. We spreken met Jelmer Wind, Tom Schoufs, Ronen Wolf en Peter Minkjan van 5PM

Wat is 5PM?

5PM is een Social Video Strategy & Services Company en biedt verschillende social videoservices voor Publishers (uitgevers) en Brand Publishers (merken). Denk hierbij aan het ontwikkelen van een content- en distributiestrategie, optimalisatie van de kanalen en het monetisen van de videocontent. Dat zorgt voor groei en conversie van het publiek, waardoor de traffic en inkomsten van (Brand)Publishers toenemen. Wat ook wel als zendermanagement voor (social) video platformen als YouTube, Facebook (Watch) en Instagram (TV) kan worden gezien. Het team bestaat uit de beste social video experts. 5PM werkt nu onder meer voor De Bijenkorf, Kieskeurig, Uber Eats, Het Voedingscentrum, De Telegraaf, Dumpert, Vrouw, Sanoma, Ziggo Sport, Mood for Magazines, De Club van Sinterklaas en Xite.

Van wie is 5PM?

Jelmer Wind, Tom Schoufs, Ronen Wolf en Peter Minkjan

Jelmer Wind, Co-founder en Business Lead 5PM, werkte voorheen als Head of Content & Channels voor RTL MCN en is een van de bedenkers van het populaire YouTube-kanaal Concentrate. Daarvoor was hij Development Manager voor RTL 5,7 en 8 en heeft hij gewerkt voor de start-ups PolarSteps, JobBrokers en CompanySpot. Jelmer richt zich bij 5PM op business, strategie en finance.

Tom Schoufs, Co-founder en Creative Lead 5PM was voorheen Creative Director van RTL Creative Unit. De afgelopen twee jaar was hij verbonden aan RTL MCN. Daarvoor was hij Creative bij Endemol en IDTV. Tom is bij 5PM verantwoordelijk voor de creatie en distributie.

Ronen Wolf, Co-founder en Partnerships Lead 5PM, was voorheen Head of Partnerships RTL MCN en Business Development bij Mediaplanet. Ronen richt zich op new business en het optimaliseren van inkomsten uit social video voor klanten.

Peter Minkjan, Co-founder en Social Strategy & Advertising Lead 5PM, was voorheen Social Marketing & Advertising Strateeg bij Likeconomics, heeft onder andere voor klanten als RTL, SnappCar, StrongmanRun en Natuur & Milieu gewerkt. Daarnaast is hij organisator van het Congres Facebook & Instagram Marketing. Bij 5PM houdt Peter zich als bezig met het optimaliseren van de online-advertisingcampagnes en helpt de klanten van 5PM, naast YouTube, ook te groeien op Facebook Watch en IGTV. 

Waarom zijn jullie 5PM begonnen?

Met meer dan drie miljard zoekopdrachten per maand is YouTube de tweede grootste zoekmachine ter wereld en voor millennials hèt startpunt op internet. Wij realiseerden ons dat er nog geen YouTube-servicebureau bestond en dat er een grote behoefte was bij Publishers en Brand Publishers (merken) om hierbij geholpen te worden. Wij zijn 5PM begonnen als YouTube Service Company, maar we hebben ons inmiddels uitgebreid naar Social Video Strategy & Services Company. Naast YouTube servicen we onze klanten nu ook op Facebook en Instagram.

Hoe en waar is 5PM gevestigd?

5PM is gevestigd in Amsterdam, aan de Danzigerkade 13. Inmiddels hebben we negen teamleden, van wie vier partners, vier Consultants en een PR Manager a.i.

Hoe is 5PM gefinancierd?

5PM is met eigen middelen van de partners gefinancierd en heeft een strategisch partnership met TMG om groei te realiseren.

Wat kan 5PM dat andere bedrijven in de branche niet kunnen?

Door in contact te komen met deze doelgroep kunnen (Brand) Publishers een nieuwe en jonge doelgroep aan zich binden, en een (nog) sterker merk opbouwen. Het maken van goede videocontent is echter niet meer genoeg, een sterke strategie om de video bij het juiste publiek te krijgen is essentieel voor succes. Tech en kennis van algoritmen en content spelen hierin een centrale rol. 5PM heeft alles in huis om bereik, omzet en impact te maximaliseren en zo de gewenste commerciële doelstellingen en groei te realiseren voor Publishers en merken die een YouTube-kanaal bezitten.

Wat willen klanten van 5PM?

Het grootste deel van onze klanten wil hulp bij het uitbouwen van hun social videostrategie en hiermee nog beter in contact te komen met hun gebruikers/doelgroep. Wij helpen hen met het ontwikkelen van een content- en distributiestrategie, optimalisatie van de kanalen en het monetisen van de videocontent, dat zorgt voor groei en conversie van het publiek, waardoor de traffic en inkomsten van (Brand)Publishers toenemen.

Wat heeft 5PM nodig om te kunnen groeien?

We hebben inmiddels het meeste al in huis om te groeien. Ons team groeit ook, dus we zijn vooral op zoek naar leuke teamleden die het tof vinden om bij een startup als 5PM te komen werken en mee te bouwen aan de toekomst van social video.

Wat zijn de (internationale) ambities van 5PM?

Voor nu richten we ons nu nog op Nederland, maar de eerste klant uit België heeft zich inmiddels al gemeld. Dus we willen in de toekomst zeker ook internationale Publishers en Brand Publishers bedienen.

Wat gaat 5PM in 2019 neerzetten?

5PM is opgericht om (Brand) Publishers te helpen om de slag naar social video te maken. De komende jaren wordt video alleen maar belangrijker als middel om in contact te blijven met de doelgroep. We helpen (Brand) Publishers nog beter te worden hierin, dat zij mee-innoveren in de snel veranderende mediawereld en we delen graag onze kennis en ervaring met hen. Dit is pure passie, vanuit daar werken we en vertrouwen we ook op ons product. In 2019 willen we vooral een goed draaiend bureau neerzetten, met tevreden klanten en teamleden. Wat begon met twee personen, is in nog geen jaar tijd uitgegroeid naar een volwaardig team. Onze klantenportfolio groeit goed door en we krijgen tot nu toe positieve reacties terug. We willen onze klanten goed kunnen bedienen en gezamenlijk de beste resultaten behalen. Daarnaast willen we met 5PM een steady company neerzetten met uiteraard een goed product en het ons toffe team nog verder uitbouwen. En plezier hebben in ons werk, dat staat bij 5PM voorop.

www.team5pm.com

Heb jij een startup en wil je meedoen met onze startupcompetitie? Meld je dan aan!

Word lid van de LinkedIn-groep Dutch Startup Network.

Lees ook:

[Startups] Carla Verwijmeren en Karin Wekema over Smartvoices
[Startups] Amran Hardan over Dyseno Studio
[Startups] Phoebe Ohayon over Voice Branding

[Startups] Ruben Balfoort over Commercialreview
[Startups] Chris van Vleuten over Show Me Holland
[Startups] Mathijs Visser, Willem Verheijen en Rienk Miedema over Offspring Media

Lees ook de interviews met de andere startups die meedoen aan de Startup Competitie 2019! 

 

Sponsors.
  • `
  • `
  • `
  • `
  • `