[Startups] Jordi Bron over Hulc
06-02-2018 13:21:51 Door: | Hits: 5890 | Tags:

Nederlands MediaNetwerk maakt een interviewserie met startups in het kader van onze Startup Competitie. De beste startups krijgen een uitnodiging om te komen spreken op het Cross Media Congres 2018 op 25 april in Amsterdam. We spreken met Jordi Bron van Hulc.

Hallo Jordi. Wat is Hulc?

Hulc is de online marktplaats voor content. Hier kun je als marketeer blogs en andere vormen van online promotie bestellen bij influencers en media.

Waarom zijn jullie Hulc begonnen?

Met ons contentmarketingbureau Contany liepen we zelf tegen het probleem aan van het vinden van bloggers en een deal met ze sluiten. Dit was altijd super omslachtig via spreadsheets. We besloten daarom onze eigen tool te maken; eerst voor eigen gebruik, maar later lieten we ook partners tot ons netwerk toe en zo ontstond de grootste database van kwaliteitbloggers.

Waar zijn jullie gevestigd?

Hulc is inmiddels een zelfstandig bedrijf, gevestigd bij Rockstart in Amsterdam. We hebben een klein team, maar worden geregeld versterkt door het moederbedrijf Contany.

Van wie is Hulc?

Van mijn compagnon Lucien Luijkx en mij. We doen dit 50/50, evenals ons eerste bedrijf Contany.

Hoe is Hulc gefinancierd?

Contany heeft een stabiele klantenbase en daarmee ook een stabiele inkomstenbron waardoor we konden investeren in de bouw van het platform. We hebben dit in eerste instantie dus allemaal zelf gefinancierd. Sinds kort hebben we een kleine investering opgehaald bij twee risico-investeerders.

Wie zijn jullie klanten?

We hebben twee doelgroepen: opdrachtgevers en publishers. De opdrachtgevers zijn voornamelijk marketeers van online marketingbureaus en (middel)grote bedrijven. De publishers zijn voornamelijk bloggers met hun eigen website.

Wat kan Hulc dat andere bedrijven in de branche niet kunnen?

We hebben een mega grote database van publishers waar je direct je promotie kunt inkopen. Het is een veel sneller en makkelijker proces dan bij andere platformen.

Wat hebben jullie nodig om te kunnen groeien?

Bekendheid, dus dank daarvoor, haha. Maar serieus, dat is wel wat we nu nodig hebben. Het moet bekend worden dat we bestaan en dat marketeers ons platform kunnen gebruiken. Momenteel zijn we nog op zoek naar een extra lead developer. 

Wat zijn de (internationale) ambities?

In 2018 willen we de grootste database voor online promotie worden. Daarna willen we dit uitrollen naar GB, Duitsland en daarna de VS. Het is een enorm schaalbaar concept, dus grenzen houden ons niet tegen.

Wat gaat Hulc in 2018 neerzetten?

Er komen nog heel veel coole features aan waardoor het nog veel makkelijker wordt om snel de ideale blogger en influencer te vinden voor je promotie. We gaan alle drempels weghalen, zodat iedere publisher aanvragen kan verwachten. Eind 2018 gebruikt iedere marketeer Hulc!

www.hulc.nl

 

Heb jij een startup en wil je meedoen met onze startupcompetitie? Meld je dan aan!

Word lid van de LinkedIn-groep Dutch Startup Network.

Lees ook:

 

Sponsors.
  • `
  • `
  • `
  • `
  • `

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie