[Startups] Koen Godschalk over tricktrack
15-03-2017 11:16:00 Door: | Hits: 5105 | Tags:

Nederlands MediaNetwerk maakt een interviewserie met startups in het kader van onze Startup Competitie. De beste startups krijgen een uitnodiging om te komen spreken op het Cross Media Congres 2017 op 19 april in het Compagnietheater in Amsterdam. Vandaag spreken we: Koen Godschalk, oprichter van tricktrack

Wat is Tricktrack? 

Tricktrack is het eerste headless content management systeem in de wereld! Althans, dat gaan we worden. Een headless cms wil zeggen dat je op één plek al je content beheert en vervolgens distribueert naar domme interfaces, zoals een website, webshop en/of app. Wel zo makkelijk, efficient en eigentijds. Nu is tricktrack nog een prettig en effectief content management systeem voor apps. We willen dit ombouwen naar een breder en beter schaalbaar systeem.  

Waarom zijn jullie Tricktrack begonnen? 

Het initiële idee van tricktrack was gericht op customer engagement verhoging middels een dagje uit-app. Gedurende de ontwikkeling kwamen we erachter dat we een content management system voor apps hadden ontwikkeld, waar heel interessante data uit voortkwam.

Vandaag de dag is er voor ieder afzonderlijk kanaal een overload aan opties en technieken beschikbaar je content te beheren en inzicht te genereren in je (potentiële) klant. Doorlooptijden en budgetten zijn lastiger in de hand te houden, waardoor er vaak frictie in het productieproces ontstaat. Ook de opkomst van de 'nieuwe generatie marketeers' maakt onze benadering van contentbeheer interessant. o 

Deze ontwikkelingen hebben ons aangezet tot  doorontwikkeling van tricktrack; het headless cms van de toekomst! 

Hoe en waar is Tricktrack gevestigd? 

In het stadscentrum van Apeldoorn op een inspirerende locatie temidden van andere digital agencies en startups www.planetfreshness.nl  o 

Van wie is Tricktrack? 

Tricktrack is een initiatief van Planet Freshness Concepts BV. 

Hoe is Tricktrack gefinancierd?

Uit eigen vermogen. 

Wat kan Tricktrack dat andere bedrijven in de branche niet kunnen? 

We zijn een headless cms! Bestaande cms systemen managen slechts één kanaal. Met tricktrack beheer je al je content centraal vanuit één plek en krijg je direct de juiste feedback terug, zodat je nog beter je klant kan bedienen. Daarnaast wordt tricktrack ontwikkeld vanuit het dashboard van de eindgebruiker. Hierdoor voorzien we in een naadloze aansluiting op de wensen van management en de online marketeer, in plaats van denken in technische features en structuren.  

Heeft Tricktrack al klanten? Als ja: wie zijn het? 

Op dit moment zijn er drie apps gebouwd met tricktrack: ZOO Antwerpen, Uit in Apeldoorn en Planet Freshness. We zijn met een vierde partij in gesprek: Giftnation. 

Wat willen jullie klanten van jullie?

Developers willen mooie en uitdagende dingen ontwikkelen, niet iedere dag dezelfde basisprincipes. Wij begrijpen dat als geen ander! We bieden hen de mogelijkheid om de saaie functionaliteiten over te slaan, en het ontwikkelen een stuk leuker te maken.  o ignored

De begrotingen worden overzichtelijker, de doorlooptijd neemt af en het project zal budgettair ruimte krijgen award winning dingen te doen; het rendement per project neemt toe. 

Marketeers willen hun content direct zelf aan kunnen passen, liefst vanuit 1 plek en zonder de hulp van hun digital agency. Daarnaast willen ze de customer engagement verhogen en dat kan door de inzage die tricktrack biedt. Een groot bijkomend voordeel is dat ze initiële kosten verlagen en  niet meer zo lang hoeft te wachten tot hun app/website/webshop klaar voor gebruik is. 

Wat heeft Tricktrack nodig om te kunnen groeien? 

Klanten & cash! Op dit moment wordt tricktrack 'omgebouwd' om het systeem generiek in te kunnen zetten en makkelijk op te kunnen schalen. Voorheen moesten we het systeem voor iedere klant afzonderlijk aanpassen, straks kunnen we direct leveren en denken we alleen aan de tooling ipv het eindproduct. 

Wat gaat Tricktrack in 2017 neerzetten? 

Deze zomer brengen we tricktrack op de markt als hét cms voor apps. We leveren ons systeem in een 'All or nothing' concept; je krijgt direct toegang tot alle mogelijkheden die tricktrack te bieden heeft en als reseller kun je een kick-back krijgen voor elk aangemaakt account. o 

Wat zijn de ambities van Tricktrack? 

Nadat we tricktrack in de markt hebben gezet zoals hierboven beschreven, ontwikkelen we het platform door tot het headless cms. Tricktrack is dan op weg om het nummer één multi-, cross- en transmediale content management systeem te worden. 

www.tricktrack.nl


Nederlands MediaNetwerk doet een serie interviews met startups. De beste startups krijgen een uitnodiging om te komen spreken op het Cross Media Congres 2017 op 19 april in het Compagnietheater in Amsterdam.

Word lid van de LinkedIn Groep Dutch Startup Network

Ben jij een startup en wil jij ook een interview in deze serie, meld je dan aan!

 

Lees ook:

[Startups] Esmée Pater over iCasting

[Startups] Nino Floris over Crowded

[Startups] Pieter Stouten en Perry Sprado over Store-E

[Startups] Mariska van Bohemen over Dime

[Startups] Robin van der Meulen over MyHappyList

[Startups] Jeroen Veldman over Bynco

[Startups] Nanda Appelman en Leonie Ruhe over FoodX.nl

[Startups] Jochem Snels over Another Cookie

[Startups] Guy Kessels over Hugo

[Startups] Jack Stroeken over Ekomenu

 Sponsors.
  • `
  • `
  • `
  • `
  • `

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie