[Startups] Maarten Bos over schoolery.nl
04-03-2018 13:13:00 Door: Bas Vlugt | Hits: 17117 | Tags:

Nederlands MediaNetwerk maakt een interviewserie met startups in het kader van onze Startup Competitie. De beste startups krijgen een uitnodiging om te komen spreken op het Cross Media Congres 2018 op 25 april in Amsterdam. Vandaag spreken we Maarten Bos oprichter en eigenaar van schoolery.nl.

Wat is schoolery.nl?

Schoolery.nl is hét platform waar scholen zich op een eigentijdse en unieke wijze kunnen presenteren aan (startende) leerkrachten, stagiares, zij-instromers en herintreders. Scholen kunnen gericht zoeken naar onderwijzend personeel, zonder de tussenkomst van dure recruiters. Ook kunnen vacatures en/of stageplekken kosteloos worden geplaatst.
Leerkrachten maken een visueel en inhoudelijk aantrekkelijk profiel aan, waardoor zij beter gevonden kunnen worden voor banen die beter bij de persoonlijke voorkeuren en wensen passen. Hierdoor ontstaan duurzamere werkrelaties, een lager ziekteverzuim en minder uitval.

Waarom zijn jullie schoolery.nl begonnen?

35 procent van de leraren stopt ermee in de eerste 5 jaar. Dit willen wij met schoolery aanpakken door middel van technologie en gerichte begeleiding. Ons doel is om de uitval terug te dringen met 5% per jaar.
Er is een lerarentekort, en er wordt veel over gesproken, maar, zonder anderen voor het hoofd te stoten, naar onze mening te weinig concreet aan gedaan. Graag willen wij een bijdrage leveren aan het oplossen van dit probleem door leerkrachten beter te matchen met werkgevers. Bovendien zal er gerichte, vakoverstijgende begeleiding aangeboden worden aan leraar-in-opleiding-stagiaires (LIO’s) wanneer zij een vacature op een school invullen.

Hoe en waar is schoolery.nl gevestigd?

In Amsterdam - centrum.

Van wie is schoolery.nl?

Maarten Bos. Er zijn gesprekken gaande met potentiële co-founders.

Hoe is schoolery.nl gefinancierd?

Tot op heden bootstrapped; uit eigen zak dus.

Wie zijn de klanten van schoolery.nl?

Leerkrachten, scholen en andere onderwijsinstellingen.

Wat kan schoolery.nl dat andere bedrijven in de branche niet kunnen?

Wij hebben zowel de nieuwste tech-oplossingen om kwalitatief hoogstaand en optimaal te matchen waardoor we de kosten voor scholen laag houden. Daarnaast hebben we samenwerkingen met pabo’s om toekomstige leerkrachten beter te kunnen plaatsen. De aansprekende en geoptimaliseerde profielen dragen bij om de doelgroepen goed te kunnen bereiken.

Wat heeft schoolery.nl nodig om te kunnen groeien?

Meer samenwerkingsverbanden met lerarenopleidingen, en funding om meer bereik te creëren onder de scholen en de leerkrachten.

Wat zijn de (internationale) ambities van schoolery.nl?

Begin 2019 willen we starten met het leveren van eenzelfde bijdrage in landen met een soortgelijk lerarentekort. Voorbeelden zouden onder andere België, Duitsland en het Verenigd Koninkrijk kunnen zijn.

Wat gaat schoolery.nl in 2018 neerzetten?

Het platform lanceren. Momenteel zit het in de finale fase van ontwikkeling. Hiernaast brengen we aan het einde van het derde kwartaal de app live. Denk hierbij aan een Tinder voor leerkrachten en scholen om elkaar snel te vinden. Machine Learning willen we hier een onderdeel van maken. Moonshot: predictive matching, of concreter: de ultieme kandidaat voorstellen, waarbij een sollicitatiegesprek eigenlijk niet veel meer is dan een formaliteit.

Heb jij een startup en wil je meedoen met onze startupcompetitie? Meld je dan aan!

Word lid van de LinkedIn-groep Dutch Startup Network.

Lees ook:

 

Sponsors.
  • `
  • `
  • `
  • `
  • `


Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie