[Startups] Max Brand over Maxed Guardian
13-02-2018 16:24:00 Door: | Hits: 6607 | Tags:

Nederlands MediaNetwerk maakt een interviewserie met startups in het kader van onze Startup Competitie. De beste startups krijgen een uitnodiging om te komen spreken op het Cross Media Congres 2018 op 25 april in Amsterdam. We spreken met Max Brand over Maxed Guardian.

Hallo Max. Wat is Maxed Guardian?

Maxed Guardian is een veiligheidsapplicatie op je telefoon in combinatie met een high-tech armband, waarmee je eenvoudig en snel hulp kan inschakelen, zelfs voordat je in een noodsituatie komt, zoals een beroving of verkrachting.

Het Maxed Guardian is een platform waarbij de gebruiker gemonitord wordt door zijn Maxed Guardians. Dit zijn onder andere de In Case of Emergency-contactpersonen, maar ook alle andere gebruikers van de applicatie. De Guardians zien direct waar de gebruiker zich bevindt en wat zij ziet door middel van livestream. Daarnaast staat de Guardian Bracelet in contact met de applicatie, waardoor de applicatie ook eenvoudig geactiveerd kan worden door de Guardian Bracelet

Waarom ben je met Maxed Guardian begonnen?

Onveiligheid is een gevoelig topic. Wij merkten dat niet iedereen ’s avonds alleen over straat durft te lopen uit angst voor een beroving of een verkrachting. Daarom zijn wij Maxed Guardian gestart, onze missie is dat wij de wereld preventief veiliger maken.

Waar is het bedrijf gevestigd?

Maxed Guardian is gevestigd en wordt ontwikkeld in Rotterdam.

Van wie is Maxed Guardian?

Maxed Guardian is in handen van mij, de founder. Daarnaast is er een deel in handen van het applicationdevelopmentbedrijf Endpoint.

Hoe is het gefinancierd?

Met mijn spaargeld is deze applicatie gestart en door Endpoint ontwikkeld.

Wie zijn je klanten?

Zowel vrouwen als mannen die zich onveilig voelen wanneer zij alleen zijn. Ook ouders die zicht willen hebben op hun kinderen wanneer de kinderen alleen naar school gaan.

Wat kan Maxed Guardian dat andere bedrijven in de branche niet kunnen?

Wij onderscheiden ons enorm doordat wij preventief een groot deel van de onveiligheid al tackelen. Daarnaast bieden wij de meest eenvoudige en beste manier om hulp in te schakelen ten opzichte van onze concurrenten.

Wat heb je nodig om te kunnen groeien?

Wat wij nodig hebben om te groeien, zijn gebruikers. Wij willen het Maxed Guardian-platform uitbreiden met Guardians, waardoor wij dus meer sociale controle teweeg kunnen brengen.

Wat zijn de (internationale) ambities?

Eerst willen wij een goede reputatie behalen binnen Nederland en daarna uitbreiden naar België en Duitsland. We zien dat er veel interesse is bij universiteiten, hogescholen en basisscholen, waar we studenten goed kunnen bereiken.

Wat gaat Maxed Guardian in 2018 neerzetten?

In begin 2018 gaat Maxed Guardian live en is dan toegankelijk voor het publiek, op basis van de huidige interesse gaan wij in 2018 100.000 Maxed Guardians verwelkomen!

 

www.maxedguardian.com

 

Heb jij een startup en wil je meedoen met onze startupcompetitie? Meld je dan aan!

Word lid van de LinkedIn-groep Dutch Startup Network.

Lees ook:

 

Sponsors.
  • `
  • `
  • `
  • `
  • `

 

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Twitter

Volg het Nederlands MediaNetwerk op Facebook

Word lid van de Nederlands MediaNetwerk Groep op LinkedIn

Vacatures in media- en marketingcommunicatie